Danskere sælger landbrug i Canada - til dansker

Det danskejede DCH A/S, Danish Canadian Holding, har solgt gård og svinebesætning i Manitoba i Canada til driftslederen.

DCH International A/S, som er ejet af omkring 70 danske landmænd, har pr. 30. juni overdraget deres canadiske gård med svineproduktion til driftslederen siden 2013 Henrik Thomsen.

Overdragelsen har været planlagt gennem et par år og blev første gang luftet for generalforsamlingen i 2013. Formand for DCH, Carsten Lind Pedersen, betegner overdragelsen som en succes.

»Henrik Thomsen har gjort det godt, de seneste år. DCHI blev startet i Canada i 2001 af tolv, fremsynede landmænd. Dengang var der et godt potentiale i landet, men på langt sigt har indtjeningen kun været på et par procent. Til gengæld har vi høstet en masse erfaringer og lært, at vi især er gode til det faglige og tekniske i produktionen, så det canadiske eventyr er inspiration og startskud til vores aktiviteter i Rumænien og andre steder,« siger Carsten Lind Pedersen.

DCHI forventede i 2013, at processen med at overdrage den canadiske gård til Henrik Thomsen ville vare fem år. Men et godt, økonomisk resultat i 2014 og første del af 2015 betød, at processen kunne fremskyndes.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle