Danskerne drak mere mælk i 2020 - Forbruget har ellers været faldende i otte år

For første gang i adskillige år steg danskernes forbrug af drikkemælk i 2020. Det viser en aktuel udgave af den årlige ’Mejeristatistik’.

Sidste år ændrede danskernes forbrugsvaner sig markant på grund af coronakrisen. Ikke mindst skulle der fyldes mere i køleskabet end normalt, når både forældre og skolebørn hver dag spiste alle måltider derhjemme.

En af de ting, der blev købt mere af, var mælk. Der blev således drukket 464,5 mio. kg mælk i 2020, og det er 3,1 mio. kg mere end året før, viser den nye udgave af mejeribranchens opslagsværk ’Mejeristatistik 2020’.

Selv om fremgangen kun svarer til 0,3 liter mælk pr. dansker, skal det ses i lyset af, at forbruget har været faldende otte år i træk. Man skal tilbage til 2012 for at finde den seneste stigning, og især de seneste 3-4 år er det gået ned ad bakke med mælkeforbruget.

Fremgangen glæder afdelingschef i Mejeriforeningen Jan Hermansen.

"Coronakrisen har bekræftet mælkens position som noget sundt, man serverer, når man vil gøre noget godt for sig selv og sin familie i en krisesituation. Mælken er stadig en hjemlig drik i familielivet, og den forbindes med tryghed og omsorg", siger han til mejeri.dk

Af statistikken fremgår det også, at tidligere tiders fedtforskrækkelse måske er aftaget, eller at der er blevet lavet flere caffe latte og iskaffe fra hjemmekontoret. I 2010 drak hver dansker 11,1 kg sødmælk og 53,2 kg skummet/minimælk; i 2020 var de tilsvarende tal på 17,5 kg sødmælk og 40,6 kg skummet/minimælk.

Faktaboks

Den årlige mejeristatistik udgives i et samarbejde mellem Mejeriforeningen og Landbrug & Fødevarer. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle