Danskerne overdriver antallet af kødfri dage

Danskernes antal af kødfri dage i 2018 har ikke ændret sig i forhold til 2015, selvom den kødfri bølge er over os.

Plantefars hitter, veganerbølgen er over os, og flere indfører kødfri dage og bliver såkaldte "fleksitarer".

Den kødfri trend er over os, men faktisk viser det siger, at danskernes forbrug af kød lå på samme niveau sidste år, som det gjorde i 2015. Det skriver Ekstra-Bladet.

Det er institutionen Madkulturen, der hører under Miljø- og Fødevareministeriet, der er kommet frem til den lidt overraskende konklusion:

"Antallet af kødfrie aftensmåltider i Danmark, og dermed antallet af kødfrie dage, ligger på et lige så højt niveau som i 2015".

Analysevirksomheden Epinion har spurgt over 2.000 danskere, og resultatet er, at kød dels indgår lige så meget i danskernes madlavning som for fire år siden, men også at kød er den mest brugte råvare.

I hele 73 procent af tiden indgår kød i det mad, danskerne laver.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle