Danskerne spiser mere svinekød med ø-mærke

Senest er salget af økologisk grisekød i detailhandlen steget med 28 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det vækker glæde hos foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS), der står bag Sofari.

Salget af det økologiske grisekød i butikkerne er steget med 28 procent i mængde fra 2015 til 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dertil kommer det kød, som sælges til storkøkkener, restauranter og via gårdbutikker, stalddørssalg og gennem abonnementsordninger.

En af årsagerne til det stigende salg er danskernes stigende opmærksomhed på dyrevelfærd, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse. En anden er, at kød fra økologiske grise er blevet mere tilgængeligt i dagligvarebutikker over hele landet.

Det mener Hanne Børsch, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari:

Niels Rasmussen: Jeg fik solgt gården overraskende hurtigt 14. december · 15:27

”Vi forventer, at salget af økologisk grisekød fortsætter med at stige i de kommende år. Både på grund af et større udvalg af udskæringer i butikkerne, og fordi der helt grundlæggende er kommet en større produktion af økologiske grise,” siger hun.

Oplev det økologiske griseliv

Søndag 21. maj giver foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS) forbrugerne mulighed for at komme ud at opleve, hvordan økologiske grise lever. Det sker på årets Sofari, hvor 14 økologiske svineproducenter inviterer alle interesserede en tur på landet for at opleve de økologiske grise på nærmeste hold. ”

"Det er utroligt glædeligt, at danskerne i stigende grad køber økologisk svinekød. De er således med til at sikre, at flere grise får et liv, hvor de kommer ud under åben himmel, og hvor de har god plads og masser af halm at boltre sig i. Danskerne gør en stor forskel for dyrene, når de vælger økologi, og derfor inviterer vi dem ud på vores gårde, så de med egne øjne kan se, hvad de får for pengene," siger Randi Vinfeldt, der er formand for FØKS, der står for Sofari.

Faktaboks

Sofari afholdes 21. maj fra klokken 10 til 14, og det er gratis at deltage.

Læs mere om aktiviteterne på gårdene og se, hvilke gårde, der inviterer til Sofari på: www.sofari.dk.

Bag Sofari står økologiske svineproducenter, der leverer deres grise til de tre slagterier Friland, Tican og Organic Pork.

Fakta om økologiske grise

En økologisk so skal bo i en hytte på en mark, når den føder sine unger; de små pattegrise På marken kan dyrene rode i jorden og bade i mudder på naturlig grisemanér.

Slagtegrise har ekstra god plads, strøelse og altid adgang til udeareal i form af en løbegård.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu