Datter overtager gods for 114 millioner

En kæmpehandel mellem far og datter markerer generationsskifte på det mønske gods Nordfeld, der drives som landbrug med 1.000 hektar.

Det er langt fra hver dag, at ejendomshandler i størrelsesordnen 114 millioner kroner finder sted, men det har netop været tilfældet på Møn. Det er da også en helt særlig ejendom, der nu har fået ny ejer. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Det drejer sig om Nordfeld Gods på Møn, der er blevet handlet for et stort millionbeløb, fremgår det af Tinglysning, der har registreret handlen 18. januar. Den nye ejer bærer dog samme efternavn som den tidligere ejer, Jens Haubroe, der står som sælger i handlen.

Der er nemlig tale om et generationsskifte. Køberen er Jens Haubroes datter, Kirstine Hvenegaard Haubroe.

– Det, der er vigtigt at fortælle, er, at driften fortsætter i samme stil, som det er foregået hidtil. Der er ingen planer om at lave væsentligt om på noget, siger Jens Haubroe, der også oplyser, at han selv fortsat vil være involveret i driften.

Der er tale om en af de større ejendomshandler, der omfatter 24 forskellige ejendomme, der er handlet i ét skøde.

Selve overdragelsen er sket med virkning fra årsskiftet. Ifølge tinglysningsbogen var ejendomsvurderingen i 2020 på 84 millioner kroner, heraf grundværdien lige knap 23 millioner kroner. Skødet omfatter både landbrugsejendomme og skovejendomme samt enkelte enfamiliehuse. De 24 handlede ejendomme ligger spredt i området omkring Nordfeld Gods, og handlen involverer flere forskellige veje. Til sammen udgør Nordfeld Gods cirka 1.000 hektar.

danskeherregaarde.dk kan man læse lidt mere om Nordfeld, der har været i familien Haubroes eje siden 1930.

Det første Nordfeld blev bygget mellem 1774 og 1776. Fra 1820 til 1930 var Nordfeld ejet af den danske adelsslægt Danneskiold-Samsøe. I 1874 blev Nordfelds nuværende hovedbygning opført efter tegninger af arkitekt F. Wilsbech.

Emneord

Fremhævet

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle