De vil mødes "rigtigt": Foreninger udsætter 2021-generalforsamlinger

Corona-restriktioner og usikkerhed om udviklingen har allerede fået mange L&F-foreninger til at udsætte planlagte generalforsamlinger i det tidlige forår.

Sæsonen for generalforsamlinger i Landbrug & Fødevarers 41 lokale landbo-,  familielandbrugs- og fællesforeninger nærmer sig med stormskridt, men igen i år spænder corona-pandemien og forsamlingsrestriktioner ben for planlægningen.

Derfor har mange foreninger allerede valgt at udsætte generalforsamlinger, der var planlagt i vinter og i det tidlige forår. Og selvom mange foreninger har høstet erfaringer med at afvikle møder virtuelt, er det en løsning, de fleste tøver med.

Man trænger til at mødes til snak og debat - til at se hinanden i øjnene.

Trænger til at mødes

"Det jeg hører er, at medlemmerne trænger til at mødes - fysisk. Samtidig er der mange højaktuelle og betændte emner på den politiske dagsorden i øjeblikket", siger chefkonsulent Peter Nyegaard Nissen, Landbrug & Fødevarer.

"Enkelte foreninger vælger måske at afvikle virtuelt for at få styr på formalia om valg o.l., men jeg tror, de fleste vælger at udsætte".

Her og nu med forsamlingsforbuddet på fem personer er det  slet ikke muligt at gennemføre fysiske generalforsamlinger. Det gælder frem til 8. februar, men ingen ved, om det bliver forlænget.

Andre restriktioner gælder til og med 28. februar - også de kan blive forlænget.

De udsætter

LandbrugsAvisen har talt med en række af de foreninger, der havde planlagt at afvikle generalforsamling fra slut-januar til begyndelsen af marts.

Her har alle, på nær en enkelt forening, valgt at udsætte på grund af usikkerheden -  de fleste indtil videre og på ubestemt tid.
Det gælder bl.a. Landboforeningen Limfjord, hvis generalforsamling var planlagt tidligt på sæsonen, 27. januar.

"Normalt afholder Landboforeningen Limfjord generalforsamling i slutningen af januar måned. Men som så meget andet lige nu, kan det desværre ikke lade sig gøre på traditionel vis pga. Covid-19 restriktionerne. Bestyrelsen har derfor besluttet at udskyde generalforsamlingen", hedder det på foreningens hjemmeside.
En ny dato er ikke fastsat.

Udsat til marts

Odsherred Landboforening skulle have holdt generalforsamling 22. februar men har besluttet at udsætte til marts - datoen er heller ikke her meldt ud.
Et fysisk møde foretrækkes, men hvis ikke det kan lade sig gøre, bliver det virtuelt, oplyser foreningen.

Fejrer 100 år

I LHN, som kan fejre 100 års jubilæum i 2021, er generalforsamlingen foreløbig udsat fra sidste tirsdag i februar til 22. marts.

"Så må vi se, hvad forsamlingsreglerne siger til den tid, om det skal afvikles delvist virtuelt eller udsættes yderligere, lyder det fra foreningen, hvor et virtuelt 100-årsmøde ikke er det jubilæum, man havde forestillet sig.

Sommermøde

Djursland Landboforening har besluttet at udsætte generalforsamlingen 2. marts og håber på at kunne afvikle på et tidspunkt i maj-juni.
LandboSyd skulle også holde generalforsamling 2. marts og har udsat på ubestemt tid.

"Vi vil holde den, så snart vi overhovedet kan og der er åbnet for op til 200 deltagere, " melder foreningen.

LRS udsætter

Familielandbruget Sydvest udsætter generalforsamlingen 8. marts på ubestemt tid.
Det samme gælder i følge formand Henrik Bertelsen de øvrige tre familielandbrugsforeninger i Landbrugsrådgivning Syd, det vil sige Fyns Familielandbrug, Familielandbruget LRS-Vejle og Sønderjysk Familielandbrug.
Det er LandboThy med planlagt generalforsamling 8. marts har endnu ikke besluttet, hvad man gør.

(Opdateret onsdag 20. januar kl. 11:50: I tidligere version fremgik det, at LandboThy gennemfører generalforsamling 8. marts virtuelt. Der er imidlertid ikke besluttet noget endnu, hverken om dato eller form.)

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle