Debat

Debat Debat & Meninger

Tilbage til debatten Login

Fortyndingseffekt hvad er det? S.U. Dan Jørgensen m.fl.

Oprindelig debat af bruger 'Ihm'. Oprettet d. 2. oktober 2014.

Hvis ministeren er citeret korrekt så har han på det åbne samrådi folketinget den 1 oktober pointeret følgende

Når man som dansk landbrug vælger at øge sine udbytter og lader kornet gro hurtigt, så opstår der en fortyndingseffekt. Blandt andet derfor falder proteinindholdet i dansk produceret korn.

Den - fortyndingseffekten- har jeg aldrig hørt om. Jeg mener da at vide at største delen af kornet sås umiddelbart efter høsten dvs i august-sept-okt måned. Og at største delen af dette høstes i det efterfølgende år i juli og august måned.

Så min simple bondelogik siger mig at kornet da gror langsomt. Jeg (og min bankmand) synes i hvert fald det er lang tid at vente på et udbytte.

Jeg mener også at vide at det er kloge folk der har anbefalet at så på disse tidspunkter for at øge udbyttet!!.

Så er det alene i vårhveden og vårbyggen at den fortyndingseffekt slår tydeligst igennem?

Jeg håber der er læsere derude der kan forklare og fortælle mig hvordan jeg får mere protein i kornet ved at udgå at fortyndingseffekten opstår. Helst med praktiske eksempler- Er ikke så god til det teoretiske.

Tilbage til debatten