Delegeretmøde i krisens skygge

Denne uge står i delegeretmødets tegn. Et møde, vi afholder i skyggen af en særdeles alvorlig krise, der truer rigtig mange af vores kollegers fremtid i erhvervet.

Dansk landbrug har stået i kriser før. Og ligesom tidligere tider finder vi også en vej denne gang. Men omverdenen skal forstå, at ikke bare har det konsekvenser for vores erhverv – det har også konsekvenser for Danmark.

Lukkede vores erhverv i morgen ville BNP blive 3,3 procent mindre. 125.000 ville stå uden job. Staten ville mangle indtægter for 28 mia. kr.

Dansk landbrug vil gerne bidrage til udviklingen. Det gør vi allerede. Derfor er det i alles interesse, at vores erhverv kommer så blidt gennem krisen som muligt.

Vi vil gerne lave en kontrakt med befolkningen og politikerne. Vi leverer gerne fødevarer af højeste kvalitet, hvis I til gengæld køber vores varer og sikrer os ordentlige rammevilkår.

Vi skal ikke betale en jordskat eller en pesticidafgift, de ikke betaler i andre lande. Og vi skal have ordentlige produktionsvilkår, som gør, at vi kan matche den konkurrence, vi er oppe i mod.

Til gengæld kan vi levere noget af det bedste i verden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle