Deltidslandmand: "Høsten er gået forrygende"

Normalt står Egon Nissen og hans kone selv for høsten på Østergaard i Bredebro, men i år var de så heldige at få hjælp af deres søn Kasper.

"De var endnu ikke er begyndt at høste på gården, hvor han arbejder til daglig, så han kørte mejetærskeren her hos os", fortæller Egon Nissen.

Sønnen Kasper kunne derfor starte gårdens 20 år gamle Case IH Axial Flow 2188 og køre ud for at høste vårbyg af sorten Flair.

Egon Nissen er deltidslandmand og driver 60 hektar med korn, raps og ærter. 

Årets høst er nu i hus og er ifølge Egon Nissen gået rigtig godt.

"Høsten gik forrygende uden nedbrud eller brande, og alle afgrøder kom ind uden tørring. Fremavlsvinterbyg og konsumærter er afhentet, og resten af afgrøderne er solgt på nuværende tidspunkt", fortæller Egon Nissen og oplyser, at de 45 af de 60 hektar er blevet vandet fem til seks gange i år.

Udbytterne i byggen lå på 6,5 til syv ton pr. hektar.

Drivning af grise fører ofte til alvorlige ulykkerSvin 22. oktober · 09:03

Egon Nissen deltager i "Skyd høsten bedst" med sine billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Konkurrencen slutter søndag 2. september 2018

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

 

Emneord

Skyd Høsten 2018

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu