Deltidslandmand med lavt udbytte: Bliver nødt til at tage ekstra arbejde

Deltidslandmand John Jensen kommer til at mangle 40 til 50 procent i udbyttet af årets høst, og det betyder, at han skal tage ekstra timeløns arbejde som maskinfører.

Høsten i år på bedriften Skadeskærsgaard ved Skelskør i Vestsjælland er gået uden de store problemer, og vejret har været fortræffeligt at høste i.

Rent kvalitetsmæssigt giver udbyttet af afgrøderne rigtig godt, men vægtmæssigt mangler John Jensen halvdelen af udbyttet.

"Der kommer til at mangle 40 til 50 procent i udbytte i 2018. Det betyder, at budgettet for 2018 ikke kommer til at holde. Og det betyder også, at jeg er nødt til at tage ekstra timelønsarbejde", fortæller John Jensen, som udover at drive Skadekærsgaard, arbejder som maskinfører i en to tons gravemaskine.

John Jensen driver landbruget i tæt samarbejde med sin far, som har været fast styrmand på mejetærskeren. I år har John Jensens søn også været en stor hjælp i høsten, hvor han har haft fri fra skole til at hjælpe til.

"Da vi forudså det dårlige udbytte, har jeg selv måtte køre mindre almindelige arbejdstimer ved siden af. Normalt plejer jeg ellers at holde min ferie og være med til høste i alle timer. Men min søn har heldigvis haft sommerferie, og han har gjort et stort stykke arbejde", fortæller John Jensen.

På trods af det dårlige udbytte, har han sikret wrap, hø, frøgræs, halm og rapshalm til bedriftens heste.

Derudover har John Jensen sikret levering til hans kunder på bedriften.

"Jeg er rigtig glad for, at jeg ikke skal stå i en situation, hvor jeg skal ud på 'købers marked' med de stærkt stigende priser", siger John Jensen.

John Jensen mindes dette års høst, hvor der har været ekstra plads til at hygge, da høsten ikke har været afbrudt af regn. John Jensen går i løbet af de næste par dage i gang med at så, fordi der kom regn i weekenden.

John Jensen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle