Den havde du ikke set komme: Svenskere fremstiller mælk af knoldafgrøde

På Lunds Tekniske Højskole har en forsker fremstillet mælk ud fra protein og stivelse fra kartofler.

Der gøres mange krumspring for at tilfredsstille markedet for alternativer til komælk, og en ny en af slagsen kan måske nå frem til de svenske butikshylder næste år.

På Lunds Tekniske Højskole har forsker Eva Tornberg nemlig fremstillet kartoffelmælk ud fra protein og stivelse fra kartofler, som er tilsat rapsolie. Ved den rette varmetilsætning opnås en tilfredsstillende konsistens af produktet, skriver det svenske netmedie atl.nu

Rapsolie er rig på omega 3 fedtsyre, og dermed kan veganere være et muligt fremtidigt markedssegment for kartoffelmælken.

"Veganere kan jo have svært ved via kosten at få nok af den livsvigtige omega 3 fedtsyre, som primært findes i fisk. For dem kan andre produkter fungere som et alternativ til linolie, rapsolie eller helsetilskud," siger Eva Tornberg.

Kartoffelmælken er testet i laboratoriet, og forskeren håber, at produktet allerede næste år rammer butikkerne. Den alternative mælk er angiveligt med neutral smag og allergenfri.

Produktet angives at kunne bruges til mælk, is og cremer. Første anvendelse bliver dog formentlig en smoothie.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.