Den kinesiske svinebestand fortsætter med at vokser

Der er fortsat fart på genopbygningen af den kinesiske svinebestand, der nu er næsten 30 procent større end for et år siden.

Den kinesiske bestand af svin er i slut juni opgjort til 439,11 mio. stk.

Tallet i sig selv siger nok de færreste noget, men når man kigger på procenterne er det tydeligt, at kineserne har godt godt i genopbygningen af deres svineproduktion.

Med den seneste opgørelse af svinebestanden kan man nemlig se, at bestanden er vokset med 29,2 procent sammenholdt med for et år siden.

Også bestanden af søer er vokset. Her er antallet opgjort til 45,64 mio. stk. - en stigning på 25,7 pct. i forhold til juni 2020. 

Det skriver Markedsnyt for Grisekød. 

Faldende svinepriser 

Data fra Kinas 16 største svineproducenter viser, at de tilsammen producerede 42,8 mio. grise til slagtning i 1. halvår. Dette er mere end en fordobling i forhold til året før.

Den stærkt stigende produktion betød dog også kraftigt fald i de kinesiske svinepriser, der fra januar til juni faldt med 65 procent.

Det betød store underskud for mange svineproducenter, og Kinas næststørste producent Jiangxi Zhengbang Technology Co har oplyst, at de forventer et tab på op til 1,45 mia. yuan i 1. halvår, mens den 4. største producent New Hope Liuhe forventer et tab på op til 3,5 mia. yuan i 1. halvår, oplyser Reuters bureau.

En yuan svarer til omkring 0,94 - 0,98 kr. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle