Den positive side af regnvejret: Der er tid til en lur

Der er mange negative sider ved det dårlige vejr - men også en lille positiv én

"Kaffe og æbleskiver til høstfolket" 

Sådan skriver Marianne Petersen til sit indsendte billede til Skyd høsten. 

Det drejer sig om rapshøsten på Svendsholm, Harrestedvej ved Slagelse, der ejes af Marianne Petersen og hendes mand, Henning Hansen. 

Parret købte gården tilbage i 1983 med 25 hektar jord til, som de dyrkede samtidig med at Henning Hansen arbejdede for en maskinstation, og Marianne Petersen var under uddannelse og senere i fast arbejde. 

Herefter stoppede Henning Hansen på maskinstationen for at fokusere al tiden på gården, hvor der også blev sat grise i stalden. 

"Gennem tiden er der kommet mere jord til og nye stalde er bygget. Vi har nu 260 hektar jord og 265 søer med smågrise i et antal på ca. 8.000 om året," forklarer Marianne Petersen. 

På billedet ses Tanja, der er fastansat i maskinsamarbejdet, Henning Hansen selv med ryggen til, Thomas, der ligeledes er fastansat og yderst til venstre Peter, der kommer og hjælper til i forskellige perioder. 

De var alle med til at høste i de to Claas mejetærskere, henholdsvis en Lexion 770 og en 760. Yderligere køres der med tre John Deere traktorer; en 8345, en 8230 og en 6212 med enten sneglevogn eller en 3-akslet vogn.

Her tænkte Marianne Petersen, at de havde brug for en lille pause med en lidt opkvikkende kaffe og æbleskiver, som blev lavet grundet en fryser, der stod af dagen inden. 

DF: Vi sparede landmænd for gebyr og gabestok 13. december · 16:25

"Det er fantastisk at se de store maskiner holde side om side, og skærrebordsvognen er udemærket som anretterbord. På billedet står de og snakker om, hvordan det går på marken, om mejetærskerens finesser og planlægger dagens videre forløb," forklarer hun. 

Og høsten er som sådan goet meget godt: 

"Det hjælper, at vi selv har tørringsanlæg, så vi ikke er helt afhængige af vandprocenten. For vi kan ikke komme uden om at regnvejret har været en udfordring - selv med få kilometers afstand kan det variere," forklarer Marianne Petersen om høsten og fortsætter: 

"Og så er det med at få flyttet alle maskinerne hen til der, hvor det er tørt."

Dog har regnvejret  en positiv side i følge hende: 

"Når ens mand i en hel uge er stået op kl. 5 om morgenen for at ordne i stalden for bagefter at smøre madpakken og køre i marken, og ført kommer hjem kl. 1 om natten - så melder trætheden sig, og så kan han med god samvittighed lægge sig på sofaen og få en lur, når der er et regnfuldt moment."

Marianne Petersen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu