Den røde farve på maskinerne går i arv hos familien Nørregaard på Fyn

På bedriften Nørregaard på Fyn vælger de farven rød, når de køber landbrugsmaskiner - og det er allerede gået i arv til Gustav på 2½ år.

Landbrugsmaskiner er røde. Sådan er det bare.

I hvert fald hvis man spørger familien Nørregaard ved Ålsbo på Fyn, hvor Gustav på 2½ år havde sin lille røde traktor med vogn med i marken, da der forleden blev høstet hundegræs.

Gustav har det nemlig som sin far og onkel, der driver plantebedriften med de 125 hektar jord: Alle maskiner skal være røde og typisk af mærket Massey Ferguson. Det skal passe sammen i farven, når de alle holder i laden om vinteren.

"Han er noget glad for traktorer. Og de skal bare være røde", siger Peter Nørregaard.

Han driver landbruget sammen med sin bro Thomas Nørregaard. Sammen overtog de driften af landbruget, da de tabte deres far til kræft for 12 år siden.

"Det havde altid ligget i kortene, at vi skulle drive det videre", fortæller Peter Nørregaard.

Fuldtidsjob ved siden af

De driver begge to landbruget ved siden af andre job. Peter er udannet landbrugsmaskinmekaniker og arbejder fuldtid hos Kragmann Middelfart. Thomas er uddannet auto-mekaniker og arbejder fuldtid hos den lokale AutoMester.

"Vi kan heldigvis få det til at passe og kan f.eks. høste om eftermiddagen og aftenen. Og så har jeg en god arbejdsgiver, hvor jeg kan få fri, hvis det kniber, og det er en stor hjælp", siger Peter Nørregaard.

I denne uge har Peter Nørregaard holdt ferie fra jobbet, og så var mejetærskeren indstillet til at samle den skårlagte hundegræs. Det forventede udbytte ligger på 1.400-1.600 kg pr. hektar.

"Vi har også rajgræs, der står og venter - og vi har allerede høstet lidt vinterbyg. Derefter kommer raps, vårbyg og hvede, så det er godt spredt ud, og vi kan høste lidt hele tiden", siger han.

Deres far købte mejetærskeren

Mejetærskeren, der jo også har farven rød, har deres far købt fra ny. Som Peter siger, så er den er alt for lille, men det er fars, og den kører endnu. Den bliver ikke udskiftet foreløbigt.

Selv om der er en del af tages sig til med 125 hektar jord, så er det ikke planen, at bedriften på længere sigt skal blive en fuldtidsbeskæftigelse.

"Det er ikke planen. Det fungerer fint på denne måde", siger Peter Nørregaard.

Med de indsendte billeder og videoen deltager Louise Fuglsbæk i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' og 'Skyd Høsten Video'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

SKYD HØSTEN 2021 - SÅDAN GØR DU

Skyd Høsten Bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

 • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
 • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 700 kr.
 • Ugevindere trækkes fra uge 28.
 • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move bluetooth-højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
 • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner. 

Skyd Bedste Video:

Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden. 

  Emneord

  Skyd høsten 2021

  Forsiden lige nu

  Seneste videoer

  Se alle