Der blev diskuteret kød og lavet hotdogs på Folkemødet

Til Folkemødet 2018 var der uenighed mellem de to politikere Inger Støjberg og Uffe Elbæk om, hvor stor betydning kød har for verdens klimaaftryk.

Der var lagt op til kammeratlig samtale på Folkemødet, da partiet Alternativets formand, Uffe Elbæk, Udlændige- og integrationsminister, Inger Støjberg, og L&Fs administrerende direktør, Karen Hækkerup, mødtes i L&Fs telt for at bygge hotdogs.

Der blev stillet rigeligt af pølser og diverse toppings frem på bordet foran de to politikere, der skulle lave en hotdog, som bedst muligt afspejlede dem selv som person.

”Så kan man frit arbejde sig ind i, hvordan man ser sig selv som hotdog”, lød opfordringen.

Da Uffe Elbæk skulle i gang med at portrættere sig selv som hotdog, var han ikke i tvivl om at vælge den Bornholmske pølse.

”Jeg synes, at man skal støtte lokal produktion. Så hvis man skal spise kød, synes jeg, at man skal spise lokalt produceret og økologisk kød”, fortalte Uffe Elbæk og fortsatte.

”Det der er vigtigt for Alternativet, når vi snakker kød og kødproduktion, det er at for at have et klima i balance, så skal vi spise mindre kød. Man behøver ikke lade helt være med at spise kød, men skal spise mindre og bedre af det”.

Den venlige tone blev holdt igennem debatten, men Uffe Elbæk og Inger Støjbergs forskellige syn på kød og klima, skinnede tydeligt igennem.

Udlændinge- og integrationsministeren havde forinden bygget en traditionel hotdog op med sennep og ketchup, der blev pyntet med en stribe flæskesvær. 

Hun fortalte om, hvordan kød fylder en betydelig del i den daglige kost hos hende.

 ”Jeg spiser faktisk ret meget kød, fordi jeg rigtig godt kan lide det. Jeg tror ikke kun, at mindre kød er vejen frem til at redde klimaet”, sagde Inger Støjberg.


Opdelt Jylland og Sjælland?

Under debatten blev der kastet flere bemærkninger til forskelle blandt sjællændere og jyders spisevaner når det kommer til kød.

Inger Støjberg tegnede et billede af en jysk halvø, der ikke tager imod Københavnske fødevaretrends uden videre.

”Kan i huske grødbølgen, der kom, hvor man overalt kunne købe grød, der kostede 84 milliarder kroner. Alle jyderne rullede rundt på jorden af grin uden foran de her restauranter”, berettede Inger Støjberg.

Det billede kunne Uffe Elbæk ikke tilslutte sig, og han gav en bemærkning om at se et Danmark, hvor der er mulighed og lyst til at spise varieret kost overalt.

”Jeg oplever ikke den sort hvide tilgang til, hvordan man spiser i Jylland og på Sjælland. Jeg synes ikke, at vi er opdelt i landet på den måde”.

Han refererede til selv at være født i Jylland og have ændret sine spisevaner indenfor de sidste år.

”Det er først igennem de sidste fem år, at jeg virkelig er begyndt at spise anderledes. Nu spiser jeg markant mindre kød, fordi jeg ser hvad det gør ved vores verden. Jeg tror ikke det handler om hvor man kommer fra, men hvad man gerne vil gøre for vores verden".

Udover kød blev der delt anekdoter fra folketinget, fortalt om de trusler politikere modtager over internettet, og hvordan politikerne generelt har et forholdsvist kammeratligt forhold til hinanden bag kulisserne. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle