Der bliver flere danske landmænd i udlandet

181 medlemmer tæller foreningen nu.

Endnu engang er medlemstallet steget i foreningen Danish Farmers Abroad, der er interesseorganisation for danskere, der ejer eller arbejder på landbrug i udlandet.

For fem år siden havde foreningen 79 medlemmer, for et år siden var der 179 medlemmer, og nu er medlemstallet steget til 181.

Af de 181 medlemmer er de 78 landbrug. Resten er personlige medlemmer og firmamedlemmer. De 78 landbrugsmedlemmer repræsenterer i alt 6.500 ejere og aktionærer i 40 lande.

»Vores medlemmer har primært aktiviteter i det østlige Europa, men vi får nu flere og flere medlemmer udenfor Østeuropa,« sagde foreningens formand Jytte Rosenmaj, da hun tirsdag aflagde beretning på foreningens generalforsamling i Brædstrup.

Gård var ubeboet i 30 år - nu købt af fond 10. december · 10:00

Danish Farmers Abroad blev stiftet for ni år siden.

Rosenmaj fortsætter

Formanden for Danish Farmers Abroad, Jytte Rosenmaj, fortsætter som formand for foreningens bestyrelse. Det blev afgjort på et konstituerende møde i den nyvalgte bestyrelse tirsdag.

Desuden blev Lars V. Drescher genvalgt som næstformand. Jytte Rosenmaj er medejer af Idavang, og Lars V. Drescher er direktør for DCHI International.

 

Faktaboks

DFA

  • I 2016 producerede DFAs medlemmer 5,6 mio. slagtesvin, havde 17.600 malkekøer og 410.000 hektar. 
  • Blandt foreningen største medlemmer tælles Axzon A/S (Polen, Ukraine og Rusland), Idavang Group (Litauen og Rusland), DCH International A/S (Rumænien) og First Farms A/S (Rumænien og Slovakiet).

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu