"Der er altid mange der dytter og hilser på os"

Når der bliver spist middag i marken, bliver der altid hilst fra både kendte og ukendte forbipasserende

"Bedstemor og bedstefar arrangerer snildt aftensmad til høstens folk i marken"

Sådan beskriver Lars Krogh sit indsendte billede til Skyd høsten, hvor motivet er en familie i gang med en ægte høstmiddag, hvor deres John Deere 6940i WTS kan ses i baggrunden. 

Det var under rajgræshøsten på bedriften i Spjald i Midtjylland, at der blev serveret det helt store måltid. 

Menuen stod på forloren hare, brun sovs og kartofler. 

"Og selvfølgelig fløderand og jordbærsovs til dessert. Der blev ikke hoppet over, hvor gærdet er lavest" forklarer Lars Krogh. 

"Vi får altid mad i marken, men denne her gang var der gjort lidt ekstra ud af det, da det var bedstemor og bedstefar, der kom med maden."

Og når familien sidder der i marken, bliver der også lagt mærke til dem: 

"Der er altid mange, kendte som ukendte, der dytter og hilser på os, når vi sidder ved hovedvejen og spiser. Det er ekstra hyggeligt," bliver der forklaret. 

På billedet ses Lars Kroghs to sønner, Jacob og Mathias, som hjælper med høsten, og datteren Nicoline, som sidder i mejetærskeren og underholder. Yderligere er nabodrengen Jens Vig i hvid t-shirt også med. 

Indtil videre har familien kun høstet frøgræsset, hvilket gik rigtig fint og resulterede i et godt udbytte - dog lettere fugtigt. 

"Som en lille krølle på historien, kan jeg tilføje, at da vi kom kørende hjem fra ferie i Kroatien, var vores ven, Sten Olsen, og Jens godt i gang med første læs," forklarer Lars Krogh og fortsætter: 

"Det er andet år i træk, vi er så snert på. Men godt vi har nogen gode venner, som selv kan tage initiativet og bedsteforældre, som kan hjælpe til med mad."

Familien driver et fritidslandbrug med 50 hektar og yderligere 18 lejede hektar. Udover frøgræs har de raps, hvede og byg. 

Med de to indsendte fotos deltager Lars Krogh og resten af familien i Skyd høsten bedst, hvor de både kan vinde en høstlagkage samt en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.  

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle