Tal fra Fødevarestyrelsen viser, at der sjældent er ulovlige antibiotikarester i æg, ost, kød og mælk fra Danmark.
Der er fortsat langt mellem, at myndighederne finder medicinrester i de dyr, som bliver leveret til danske slagterier.
Således fandt Fødevarestyrelsen heller ikke i 2019 overskridelser af de grænseværdier, der gælder for bl.a. spor af antibiotika i hverken svin, kvæg, fjerkræ, æg eller mælk.
Hver år undersøger Fødevarestyrelsen godt 12.000 prøver af danske fødevarer for rester af lægemidler eller forbudte stoffer: Cirka 8.500 fra svin, knap 2.000 fra kvæg og omkring 1.500 prøver fra bl.a. fjerkræ, æg og mælk. Prøverne analyseres på Fødevarestyrelsens laboratorium.
I 2019 fandt Fødevarestyrelsen kun to prøver med et ulovligt indhold. Fundene blev gjort i to dambrug.
Fødevarestyrelsens analyse viser dermed ikke tegn på, at landmænd ikke holder medicinerede dyr ude af fødekæden, indtil restkoncentrationer af medicin er ude af dyrene.