"Der findes ingen bedre lyd end maskinerne, der høster om natten"

18-årige Catharina Kjelsmark måtte en tur ud over markerne for at nyde en smuk aften.

For Catharina Kjelsmark på 18 år er høsttiden, som for så mange andre, noget ganske særligt. 

"Der findes ikke en bedre lyd i sommeren, end når man kan høre maskinerne høste hele natten," siger Catharina Kjelsmark til Landbrugsavisen.dk

"Dette var optrækket til en af disse nætter. Som solen sænkede sig ned på himlen var jeg redet ud over vores lokale marker for at få alle sanser i brug, duften af høst samt synet af den smukke solnedgang skabte rammerne for det perfekte billede," siger hun og fortæller at det på billedet er naboerne på Sanggård, der er i gang med at høste vinterbyg.

Billedet blev taget mandag aften kl. 21.00 ved Handbjerg Kirke.

Indtil videre må hun dog nøjes med at nyde, at naboerne høster, da deres egne omkring 80 hektar med hvede og rug endnu ikke er klar til at blive høstet.

"Der går nok lige to til tre uger endnu, vil jeg skyde på" siger Catharina. Hun deltager dog ikke længere så aktivt i høsten, som hun gjorde som barn, men kan godt lokkes til at hjælpe til, hvis tiden tillader det.

Sveriges høst af øko-spisekartofler hårdt ramt af larverMark 14. december · 08:20

Catharina Kjelsmark bor selv på Sønderbygaard. Gården ejes af hendes mor Christina Kjelsmark som overtog gården efter sin far i 2007. Sønderbygaard har siden gennemgået en større ombygning, og foruden 20 heste rummer gården et bed and breakfast, et galleri og flere lejligheder.  Læs mere om Sønderbygaard her

Med de indsendte billede deltager Catharina Kjelsmark i dette års Skyd høsten bedst, hvor de kan vinde en høstlakage og hovedpræmien i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

Mere om temaet

Faktaboks

kyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, vinterhvede, vårbyg og triticale.
  • Mangler høst: Hvidkløver, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu