"Det er fantastisk at kunne køre i traktor med sit barnebarn"

På Lille Damkærgård har de i år en helt særlig hjælper til at få halmen presset.

Alfred hjælper sin morfar, Nis Kristian Hjort, med at få presset vinterbyghalm på Lille Damkærgård, der ligger ved Børkop i Østjylland. 

"Han er lige fyldt to år, så det er første gang, han er med ude at høste," fortæller Siri Lambertz-Nilssen, Alfreds mormor.

Selvom barnebarnet bor i København, er han vild med traktorer, og han udnytter enhver mulighed for at komme med i "den blå traktor".

"Når han er hjemme på besøg, er han altid med ude i traktoren. Han elsker det. Han synes, at det er så fantastisk at være med i traktoren. Han leger også med traktorer hele tiden, når han er her. Jeg har min søns gamle legetøj, og alle traktorerne kommer frem, når Alfred er her," siger Siri Lambertz-Nilssen.

Det er ikke kun Alfred, der er glad for at køre med i traktoren. Nis Kristian Hjort nyder at have barnebarnet med sig.

Video: Sådan klarer dansk verdenspremiere sig på den store sceneMaskiner 17. november · 14:34

"Han synes, at det er fantastisk at kunne køre i traktor med sit barnebarn. Så de får sig en god snak - Alfred snakker hele tiden, når de sidder i traktoren," fortæller Siri Lambertz-Nilssen. 

Lille Damkærgård ejes af ægteparret Siri Lambertz-Nilssen og Nis Kristian Hjort, som er 3. generation på gården. Mens han passer de 125 malkekøer og gårdens cirka 125 hektar jord, har hun et islændercenter med 20 heste.

Siri Lambertz-Nilssen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu