Det fynske dyrskue har fundet ny chef

Den lokalkendte fynske kulturperson Sara Ekknud har torsdag første arbejdsdag som chef for Det Fynske Dyrskue. Hun efterfølger Alex Nielsen, der blot holdt et år på posten.

Torsdag den 12. september er første arbejdsdag for Sara Ekknud Windell, når hun tiltræder som ny dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Hun overtager efter Alex Nielsen, der tiltrådte som ny dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue i efteråret 2018, men valgte at stoppe som chef for landets ældste dyrskue efter blot ét år.

Sara Ekknud Windell kommer fra et job som kulturchef i Odeon, Odenses musik-, teater- og konferencehus, og er derfor er lokalkendt ansigt inden for kultur på Fyn.

"Jeg glæder mig helt vildt til komme i gang. Der findes næppe en tradition, som er så kendt på Fyn som Det Fynske Dyrskue. Det er en begivenhed, der har så mange muligheder og et kæmpe potentiale", siger Sara Ekknud og fortsætter.

"Vi skal byde hele familien velkommen på dyrskuet – og vi skal vise børn og voksne, hvor mælken og kornet kommer fra. Vi skal have masser af events, en stor og flot udstilling for landbruget og tusindvis af glade gæster på pladsen".

Hun fortsætter nu sammen med resten af gruppen bag Det Fynske Durskue planlægningen af dyrskuet 2020.

Torben L. Povlsen, bestyrelsesformand for Fynsk Landbrugs Eventforening, som sad som konstitueret dyrskuechef mens holdet var på udkig efter en ny af slagsen, ser frem til det kommende samarbejde.

"Sara er et kendt ansigt i Odense, og det har været helt væsentligt at finde en dyrskuechef, der er tæt på. Vi glæder os utrolig meget til et godt samarbejde med Sara og resten af holdet bag Det Fynske Dyrskue. Der venter os uden tvivl nogle rigtig gode år fremover", siger han.

Den tidligere dyrskuechef, 48-årige Alex Nielsen, er fra Viborg og flyttede midlertidigt i sommerhus i Faaborg for at være tættere på dyrskuet.

I 2019 kunne Det Fynske Dyrskue melde om besøgstal i den lave ende, da kun godt 43.700 besøgte dyrskuepladsen mod de vanlige over 50.000.

Det Fynske Dyrskue afholdes den 12.-14. juni 2020.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle