Det røde kød er som en snebold ned ad bakke: Notering får endnu et hug

Noteringspilen peger stærkt ned ad for okse- og kalvekød. Himmerlandskød A/S skærer endnu 50 øre af hvert kilo.

At kalde udviklingen i noteringen for okse- og kalvekød for et lodret fald, er nok at stramme budskabet en tand for hårdt. Men når man ser på eksempelvis Himmerlandskød A/S’ notering siden nytår, så ligner det en snebold på vej ned af bakke.

I uge 1 var noteringen status quo, så kom der justeringer fra nul til 50 øre og nu viser noteringen for femte uge endnu en nedjustering af alle kategorier med 50 øre per kilo.

Det betyder, at en kalv under 12 måneder med formklasse tre og 200 kilo slagtevægt nu afregnes med 26,15 kroner per kilo mod 28,15 kroner per kilo i uge 1.

Tilsvarende er en ko ældre end 42 måneder med formklasse fire og 300 kilo slagtevægt faldet fra 30,20 kroner per kilo til nu 28,45 kroner per kilo. I begge tilfælde er priserne angivet uden eventuelle tillæg for mængde eller transport.

I sin markedsberetning fastholder slagteriet, at forbrugerne fortsat stirrer meget på prisen, når de køber ind, så det primære aftræk sker indenfor billige udskæringer, kampagnevarer og hakket kød.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle