Det Sønderjyske Fællesdyrskue er aflyst

Endnu et dyrskue har nu valgt at aflyse på grund af coronarestriktionerne.

Arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue har valgt at aflyse arrangementet, der skulle være afholdt den 18. - 19. juni.

Det sker som følge af, at den nye politiske aftale om genåbning af Danmark efter 6. maj 2021 ikke indeholder de lempelser for dyrskuer, som arrangørerne havde håbet. 

"Sikke et år og sikke en rutsjebanetur for Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Endnu en gang må vi erkende, at der ikke bliver liv og glade dage på Dyrskuepladsen i Aabenraa. For andet år i træk har Corona situationen gjort det umuligt at afholde dyrskue", skriver formand for LHN Jørgen Popp Petersen og tovholder for dyrskuet Erik Nissen i en fælles pressemeddelelse.

"Bestyrelsen og ledelsen er utrolig triste over, at Det Sønderjyske Fællesdyrskue igen er aflyst. Det var slet ikke, hvad vi ønskede. Vi var så klar og havde mange tilmeldte erhvervsudstillere, både nye og gamle.
Tak for jeres store tålmodighed og forståelse", fortsætter den korte meddelelse.

Af ekspertudvalget, der har rådgivet regeringen og Folketinget, udtalelser fremgår det, at man ikke anbefaler at afholde dyrskuer før alle danskere over 50 er vaccineret, den såkaldte fase 1, derudover betyder forsamlignsloftet og et arealkrav pr. deltager også, at det ville blive alt for vanskeligt at afholde dyrskuet.

I alt fire dyrskuer havde til formiddag ikke meldt officielt ud, om de kaster håndklædet i ringen eller fortsat satser på at gennemføre. Det var helholdsvis; Roskilde Dyrskue 4.- 6. juni, Det Fynske Dyrskue 11.-13. juni, Det Sønderjyske Fællesdyrskue 18.19. juni og Landsskuet i Herning 1.-3. juli.

Alle fire dyrskuer har nu valgt at aflyse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle