Det sidste vildsvin i Danmark er nedlagt

Efter nedskydning af eftersøgt vildsvineorne er der ikke flere kendte vildsvin tilbage i Danmark.

Vildsvin nummer 157 er det foreløbigt sidste, der er blevet nedlagt på dansk grund, siden Naturstyrelsen for et par år iværksatte en større indsats for at bortskyde vildsvinene for at undgå udbredelse af afrikansk svinepest.

Og nummer 157 kan blive det foreløbigt sidste, fordi det er det sidste vildsvin, som talrige gange er observeret i det sønderjyske, uden at det er lykkedes Naturstyrelsen eller lokale jægere at få ram på dyret.

Klaus Pagh, vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, fortæller, at jagten blev afsluttet i sidste uge:

"Tirsdag i sidste uge blev ornen skudt. Det er det sidste vildsvin, vi med sikkerhed ved, der er i området. Ornen blev nedlagt ved Krusmølle-skovkomplekset. Vi har mere end 100 billeder fra vildkameraer af ornen, uden at vi har fået fat i den", siger han.

Siden nedskydningen af ornen har der ikke være yderligere observationer af vildsvin på dansk grund fra 85 opsatte vildtkameraer og andre kameraer, som private har opsat.

"Det er ikke så underligt, at vi i øjeblikket ikke har nogle observationer, fordi der er masser af føde ude på markerne. Vi kan ikke udelukke, at der er flere vildsvin i Danmark, for vi har tidligere haft et par meldinger om et par orner, der har strejfet rundt, og det vil vi nok få fra tid til anden", vurderer Klaus Pagh.

Han fortæller, at der tilbage i maj også blev observeret en spraglet vildsvineso, som tidligere var set i januar, og som man troede var væk, fordi den ikke var set i en længere periode. 

"Soen troede vi egentlig var død, fordi vi ikke har set den så længe. Men den havde nogle skavanker, blandt andet ved sit ene bagben, og vejede kun 45 kg, da den blev nedlagt", fortæller Klaus Pagh. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle