Det store gevær skal frem: Opfordrer til at nedlægge 270.000 vildsvin

Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) ønsker at nedlægge 270.000 vildsvin for at dæmme op for spredning af afrikansk svinepest.

Står det til Lantbrukarnas Riksförbund, der er en sammenslutning af svenske landmænd, skal bestanden af svenske vildsvin reduceres med 90 procent.

Det fremgår af flere svenske medier på baggrund af et debatindlæg fra Lantbrukarnas Riksförbunds formand, Palle Borgström i Aftonbladet.

Føres planerne ud i livet vil det føre til, at bestanden skal reduceres med 270.000 styk til 30.000 styk.

Palle Borgström, påpeger, at vildsvinebestanden har fået lov til at vokse, fordi Rigsdagen tilbage i 1980'erne sidestillede vildsvin med andre husdyr med særlige jagttider og uden aktive udryddelsesforsøg.

- Hvis afrikansk svinepest spreder sig til vores tamsvin, vil konsekvenserne være ødelæggende, fordi hele besætninger skal aflives, og vi risikerer at miste grisen som en vigtig del af landbrugets kredsløb, skriver Palle Borgström i debatindlægget.

Indlægget fra Lantbrukarnas riksförbund foreslår blandt andet tilladelse til at bruge store fælder og indførelse af præmier for at øge nedskydningen af særlige vildsvinesøer i dele af Sverige.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle