DeviGain sparer sojaskrå til svin

Lyder 9-10 procent sojaskrå til slagtesvin som underforsyning? Ikke, hvis du tilsætter DeviGain til foderet, mener A-One.

Danske A-One er del af den irske Devenish-gruppe, der for nylig lancerede foderproteinet DeviGain. Produktet beskytter proteinet, så det ikke nedbrydes i mavesækken, men først bliver tilgængeligt i tyndtarmen.

Det betyder, at en almindelig enhedsblanding til slagtesvin tilsat DeviGain kun skal indeholde mellem 9 og 10 procent sojaskrå mod normalt 15-16 procent.

Omregnet til kg svarer det til en besparelse på op til 13 kg sojaskrå pr. produceret slagtesvin.

»Både danske og irske forsøg viser op til fem procent højere tilvækst og fem procent lavere foderforbrug hos slagtesvin med DeviGain,« fortæller Aage Staun, A-One.

Hertil kommer, at udledningen af kvælstof reduceres 25 procent, så A-One markedsfører også DeviGain som et klimavenligt tiltag.

Også til hjemmeblandere

DeviGain markedsføres allerede i Danmark. Hjemmeblandere kan enten få det tilsat mineralblandingen eller få det iblandet tilskudsfoderet. Der kræves ingen særlig blandetilladelse.

Det kan også iblandes færdigfoder.

I England og i Irland bliver omkring 10 procent af foderet allerede tilsat DeviGain. Det har ifølge Aage Staun betydet en besparelse på 20.000 ton sojaskrå.

Faktaboks

DeviGain

  • Fodertilsætningsstof
  • Udsætter frigivelsen af aminosyrer fra mavesækken til tyndtarmen
  • Det sikrer en højere udnyttelse

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle