DF efter nye tal for smitte: Drop aflivning af mink

Når mink kun har smittet ganske få personer udenfor branchen, er det på tide at stoppe aflivningen, mener Dansk Folkeparti.

"Det er det, vi har sagt hele tiden; regeringen famler rundt på må og få, og det faglige grundlag halter gevaldigt".

Så kontant er meldingen fra Danske Folkepartis landbrugsordfører Lise Bech, efter det tirsdag er kommet frem, at kun fire coronatilfælde udenfor minkbranchen kan føres tilbage til mink.

Det var DF-kollegaen Bent Bøgsted, der havde bedt ministeren redegøre for antallet, som nu får både partiet og Venstre op i det røde felt.

"De siger, at hele aflivningsstrategien handler om folkesundheden, men det holder jo ikke, når kun fire personer er blevet smittet. Det er en grotesk sag, det her", siger Lise Bech.

"Det bliver så dyrt"

Ifølge ordføreren får de nye oplysninger hele grundlaget for at aflive raske og smittede mink til at ryste.

Hun mener desuden, at det nu er på tide at gøre op med den 7,8 km zone rundt om smittede farme, hvor alle andre minkfarme også skal aflives.

"Lad de raske farme køre videre, for der er pelsning lige om to-tre uger. Vi får de penge i kassen, og avlerne kan beholde deres avlsdyr. Der er overhovedet ingen grund til at fortsætte med at aflive de raske mink, og det bliver så dyrt det her", siger Lise Bech, der mener, at man kan isolere de smittede farme:

"Jeg sagde allerede i september, at vi bør isolere de smittede farme fuldstændig. Giv lønkompensation til ægtefæller og lad børnene blive hjemme, mens det står på. Det er jo mennesker, der slæber det rundt, så det er måden at inddæmme smitten".

Onsdag er samråd om coronasituationen i minkbranchen, og her vil Lise Bech igen opfordre til, at regeringen indstiller aflivningen af raske og smittede mink.

Emneord

coronavirus mink , politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle