DF er klar til at give regeringen en "næse" i kvælstofsag

Sagen, der kostede Eva Kjer ministerposten, er ikke ovre for regeringen, der kan se frem til en fælles næse.

Et flertal i Folketinget vil formentlig tildele regeringen en næse i en udløber af sagen om landbrugspakken, der allerede har kostet forhenværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) ministerposten.

Formanden for Folketingets miljø- og fødevareudvalg, Pia Adelsteen (DF), er klar til at "sætte regeringen på plads", når udvalget mødes torsdag formiddag. Og de røde partier er i forvejen yderst kritiske og taler om, at regeringen har vildledt Folketinget.

- Når vi får oplysninger i Folketinget, går jeg ud fra, at oplysningerne er rigtige. Der er en retorisk forskel på at få at vide, at noget er alvorligt, og noget er meget alvorligt, siger Pia Adelsteen.

- De oplysninger, vi har fået i kvælstofsagen er noget anderledes, end det ministrene har fået. Det synes jeg ikke er i orden.

Sagen er blusset op på ny, efter at Berlingske har afsløret, at regeringens top vidste, at der var en betydelig risiko for, at landbrugspakken ville komme i problemer med EU-Kommissionen.

Men Folketinget fik at vide, at vurderingen var, at Danmark overholder sine EU-forpligtelser.

Pia Adelsteen mener, at det må være regeringen i fællesskab, der får kritik, da den ansvarlige minister har forladt posten.

Da Eva Kjer Hansen måtte gå af tilbage i februar, skete det efter pres fra De Konservative. Dansk Folkeparti udtrykte derimod tillid til ministeren.

Pia Adelsteen ønsker ikke at svare på, om partiet burde have bakket De Konservative op, da det ikke var hende, der var partiets repræsentant i forhandlingerne om landbrugspakken. Det var landbrugsordfører René Christensen.

Han sagde dengang, at DF var kede af at miste Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister.

Pia Adelsteen håber, at en næse til regeringen vil hindre, at Folketinget får mangelfulde oplysninger fremover.

- Jeg håber, da at regeringen tager en næse alvorligt. Det er en løftet pegefinger, siger hun.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle