Direktør for ASF-ramt svinefarm: "Vi er frygtelig, frygtelig ærgerlige"

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvordan smitten er kommet ind på farmen, fortæller adm. direktør i DCH International, Lars V. Drescher. 

Hos DCH International, der igen er ramt af et udbrud af afrikansk svinepest på en farm i Rumænien, er man dybt frustrerede over at være blevet ramt igen. 

"Det er kun et år siden sidst og vi er frygtelig, frygtelig ærgerlige over det", siger administrerende direktør i DCH International, Lars V. Drescher. 

"Vi har virkelig gjort mange ting for at sikre os, så det er dybt frustrerende", siger han. 

Har teorier

Det er endnu for tidligt at sige, hvordan smitten er kommet ind på farmen. 

"Det sker på præcis samme tidspunkt på året, et år efter det andet udbrud. Vi har nogle teorier, men det er ikke noget, vi vil sige noget om endnu", siger Lars V. Drescher.

Lige nu er der fokus på det praktiske. 

"Vi er meget fokuserede på alt det praktiske nu og på at samarbejde med myndighederne om at håndtere hele processen. Så må vi efterforske på et senere tidspunkt. 

Lang proces

Det er først på nuværende tidspunkt, at DCH International skal til at sælge de første grise fra den farm, der blev ramt i januar 2020. 

Udbruddet er ikke på samme farm, men processen er den samme. 

"Aflivningen tager 8-10 dage, så skal farmen desinficeres og klargøres og det tager en 3-4 måneder, derefter skal der testgrise ind i 45 dage og hvis der ikke er smitte, kan vi starte produktionen op igen", forklarer Lars V. Drescher. 

Omkostninger ukendt

Det er også for tidligt at sige noget om omkostningerne ved udbruddet. De endelige omkostninger ved udbruddet for et år siden har tidligere været estimeret til omkring 40 mio. kr., men det er nok i overkanten. 

" Vi har ikke lavet regnskab for 2020 endnu, men det bliver mindre end 40 mio. kr. men jeg kan ikke komme det nærmere", siger Lars V. Drescher. 

Dermed kan han heller ikke fortælle, hvordan regnskabet ender ud. 

"Det startede jo med høje priser og god profit og så gik priserne ned, men vi har ikke lavet det endelige regnskab", siger han. 

Ligesom alle andre steder har corona-virussen påvirket arbejdet i 2020. 

"Det er mest på det personalemæssige plan. Første bølge ramte ikke så hårdt i Rumænien, men anden bølge er lidt hårdere. Men begge gange har vi arbejdet med holdskifter og det administrative personale har arbejdet hjemmefra. Og det tærer, det kan vi godt mærke", siger han. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle