Direktør efter overtagelse: Fremtidens landbrug har brug for Agrifarms teknologi

Agrifarms løsninger til luftrensning, staldkoncepter og gylleudslusning er en del af fremtidens primærproduktion. Det understreger administrerende direktør Allan Pedersen, hvis virksomhed KJ Klimateknik overtog Agrifarm tidligere på året. Produkterne skal videreudvikles og ud og leve i landbruget, forklarer han.

Stalde til kvæg og grise kan i fremtiden meget vel være bygget på den patenterede teknologi fra Agrifarm.

Det forklarer KJ Klimatekniks administrerende direktør Allan Pedersen, hvis virksomhed i marts i år overtog alle aktiver i Agrifarm Group, i en pressemeddelelse.

- Vores ambition er at forløse potentialet i de produkter, som Agrifarm har udviklet og patenteret over flere år. Både luftrensere og staldkoncepterne er miljømæssigt rigtig gode løsninger, som vi vil føre videre, lyder det. 

Selv om KJ Klimateknik ved overtagelsen af Agrifarm ejer både Agrifarm Innovation og Agrifarm Construction, så vil overtagelsen på ingen måde være en nedskalering af det arbejde, som Agrifarm ind til nu har stået for.

- Hos KJ Klimateknik vil vi gerne videreudvikle produkterne, både staldkonceptet, samt de to andre produktløsninger under Agrifarm-brandet. Det handler om at få produkterne ud og leve og være en del af landbrugets omstilling og samtidig vil vi fortsat optimerer på produkterne, så de hele tiden fremtidssikres. 

Landmanden kan udvide sin forretning

Fremtiden byder på mange forandringer for produktionserhvervet, særligt den animalske produktion står over for forandringer. Her er Agrifarms produkter en løftestang for KJ Klimatekniks produktportefølje til at trække virksomheden i den retning, forklarer Allan Pedersen.

- Fokus i landbrugserhvervet er i stigende grad på miljø og klima. Det betyder, at det bliver stadig sværere for landmænd at udvide deres forretning, fordi det kræver særlige tilladelser og dyre teknologiske tiltag for at kunne leve op til kravene til eksempelvis miljøgodkendelser til flere dyrenheder, siger Allan Pedersen. 

Staldkonceptet benytter sig af hybridventilation, hvor 80-90 procent af al ventilation foregår via naturlig ventilation og kun 10-20 procent via mekanisk ventileret gulvudsug. Det reducerer energiforbruget og dermed driftsomkostningerne oplyser virksomheden

Overtager nøglemedarbejdere

Målet for Allan Pedersen i fremtiden er at holde fast i ekspertisen og kompetencerne inden for Agrifarms produkter og udvikling og fortsat være en del af den grønne løsning for landbruget. 

KJ Klimateknik er leverandør til landbruget i inventar og ventilationssystemer til grise- og fjerkræsproduktionen. Efter overtagelsen beskæftiger KJ Klimateknik 21 medarbejdere. 

 


 

KJ klimateknik og Agrifarm

  • KJ Klimateknik markedsfører egne ventilationsprodukter og staldinventar til griseproduktion, samt Munters produkter til fjerkræproduktion.
  • Marts 2023 overtog virksomheden Agrifarm Innovation samt Agrifarm Construction.
  • KJ Klimateknik vil videreudvikle Agrifarms tre kerneprodukter.
  • Agrifarm har udviklet: Agri AirClean luftrensning, Agrifarms staldkoncept samt Agri Manure og 0-emmissions gylleudslusning.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle