Direktør elsker at skifte mellem kontor og hobbylandbrug

Farens gård og interesse for at få jord under neglene er gået i arv til sønnen Christoffer M. Kristensen, der veksler mellem skrivebord og jord.

Om dagen er han direktør i Norlys, en stor energi- og telekoncern, men når eftermiddagen falder på, er det hjem til gården i Esbjerg.

Hvis 44-årige Christoffer M. Kristensen bliver træt af at sidde foran computeren, så glæder han sig endnu mere til at få jord under neglene på sit hobbylandbrug på 55 hektar. 

"Jeg er født og opvokset på ejendommen. Det er den moderne form for social arv, der er gået videre. I stedet for at spille golf, så er jeg i landbruget", siger Christoffer M. Kristensen, der har overtaget gården efter sin far, Andreas Kristensen, på 75 år.

På gården er der også 16 kødkvæg, der går på græs fra maj til oktober, og som Christoffer M. Kristensen også overtog efter sin far, som stadig hjælper til.

Høst af fem hektar vinterhvede med gårdens New Holland 8080 fra 1986 har givet cirka 8,5 ton pr. hektar med 17 procent vand.

"Vekslingen mellem kontor og landbrug er en fornøjelse, for det er store kontraster. Jeg arbejder meget med økonomi og ledelse, hvor jeg i landbruget skal få tingene til at ske igennem mig selv, og jeg kan kun bebrejde mig selv, hvis det går galt", siger Christoffer M. Kristensen.

Stadig plads til ferie

Arbejdet som direktør og passe landbrug i fritiden forhindrer ikke familien at tage afsted på ferie.

"Det tager ikke mere end et kvarter eller 20 min. at fodre kvægene, så det er faktisk ikke den store byrde. Når vi tager på skiferie, så har min far ikke noget imod at blive hjemme og passe gården. Han bliver faktisk fornærmet, hvis han ikke får lov", lyder det med et smil.

Christoffer M. Kristensen ser frem til at få høstet de sidste hektar vinterhvede.

"Jeg er lidt overrasket over, at det har regnet så meget. Vi glæder os til at få det høstet, så vi kan så de næste afgrøder. Jeg håber, vi kan få vinterbyg i jorden, men vi skal i hvert fald have hvede".

Med de indsendte fotos deltager Christoffer M. Kristensen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle