Direktør i danskejet kæmpelandbrug træder tilbage

Direktør Tom Axelgaard træder tilbage pr. 1. juli i år, men bliver i koncernen som rådgiver.

Direktør og grundlægger af det danskejede storlandbrug i Østeuropa Tom Axelgaard træder tilbage pr. 1. juli 2019.

I stedet indtræder den nuværende finansdirektør, Hans Henrik Pedersen, som direktør i Goodvalley i et planlagt generationsskifte.

Det skriver Goodvalley i en pressemeddelelse.

Tom Axelgaard skal fremover agere som særlig rådgiver og ambassadør for virksomheden, der driver landbrug fordelt på 36.000 hektar i Polen, Ukraine og Rusland.

"Jeg er stolt af den holdinsats, der er blevet leveret over årene, fra grundlæggelsen af Goodvalley til at være fuldstændig klimaneutral med førende markedspositioner og et solidt fundament til fremtidig vækst", siger Tom Axelgaard.

Bestyrelsesformand Anders Obel takker Tom Axelgaard for sin indsats i Goodvalley.

"Bestyrelsen takker Tom for hans indsats og dedikation gennem årene og byder velkommen til Hans Henrik (Pedersen, red.) og Kristian (Brokop, ny vicedirektør, red.) i deres nye positioner", siger Anders Obel.

Den nye direktør Hans Henrik Pedersen er 37 år gammel og har været en del af ledelsen i Goodvalley siden 2016. Han kommer fra ledelsesstillinger i Falck og har tidligere været ansat i Carnegie Investment Bank, Atrium Partners og Danske Bank.

Den nye vicedirektør Kristian Brokop er 38 år gammel og har arbejdet i Goodvalley siden 2006. Han har været en del af ledelsen siden 2017 og skal fortsat være administrende direktør for Goodvalleys ukrainske afdeling. 

Faktaboks

Om Goodvalley A/S (tidligere Axzon A/S):

  • Goodvalley driver 36.000 hektar, 34 svinefarme, 9 biogasanlæg, 1 slagteri og forædling, 10 foderfabrikker og kornlagre, 2 kvæggårde og 6 markbrugscentre fordelt i Polen, Ukraine og Rusland.
  • Selskabets største enkeltaktionær er IFC, International Finance Corporation, med en andel på 6,9 procent af aktierne. Den næststørste aktionær er Tom Axelgaard med 3,9 pct. af aktierne.
  • De øvrige 89,2 procent af aktierne ejes af cirka 170 aktionærer, herunder mange danske landmænd.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle