Direktør: Panik i udlandet får minkskind til at stige voldsomt i pris

Prisen på skind i især Kina stiger voldsomt, efter den danske regering har valgt at aflive alle danske mink.

Man kan godt tale om en slags panik blandt især de kinesiske indkøbere af danske minkskind.

Det fortæller direktør i Kopenhagen Fur Jesper Lauge Christensen, der forklarer, at det lige nu er på de garvede skind, hvor prisen stiger betragteligt.

"Fabrikkerne har baseret deres forretningsmodeller på at brande sig med at sælge danske kvalitetsskind, og det er noget, de bruger aktivt i deres markedsføring. Derfor er de fabrikker lidt i panik nu, for de ved, de får en udfordring med at få skind ind på sigt", siger direktøren og fortsætter:

"Vi ser prisstigninger på mellem 50 pct og op til 100 pct. Det betyder, at de bedste danske, garvede skind bliver solgt til priser på 300-400 kr.".

spreder salget ud

Stigningen vil senere sætte sig i råvaren, som er det, Kopenhagen Fur sælger på sine auktioner, forklarer Jesper Lauge Christensen.

Derfor er auktionshuset i fuld gang med at lægge en plan for, hvordan de danske avleres skind kan doseres ud over auktioner i 2021, 2022 og måske 2023.

"Det er en usædvanlig situation for os, fordi vi normalt sorterer og sælger de skind, vi får ind, hen over én sæson. Men qua produktionen stopper, så giver vi avlerne mulighed for at sprede salget ud i takt med, at markedet efterspørger skindene. Vi er ikke interesseret i at smide det hele på markedet på én gang", siger direktøren og fortsætter:

"Det, der også sker lige nu, er, at den balance, der er i et marked normalt, er helt ude af trit. Fordi udbudssiden bliver decimeret, bliver der vejret morgenluft hos dem, der sidder på skindene".

"Derfor oplever vi også lige nu, at det er svært at sige, hvad prisen reelt er. Fabrikkerne betaler én pris den ene dag, en anden pris næste morgen og måske en helt tredje pris om aftenen. Der er totalt ubalance, og derfor er der voldsomme prisstigninger på især de specielle farver og højkvalitetsskind", siger Jesper Lauge Christensen.

Emneord

coronavirus mink , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle