Disse BMG-kontrakter er købt - og disse droppes

Kuratorerne har måttet droppe salget af størstedelen af aftaler. Salget indbringer dog penge til konkursboet.

Langt under halvdelen af de i alt 600 med landmænd blev solgt af kuratorerne i konkursboet efter BMG ved ugens budrunde.

Det fortæller kurator Søren Christensen Volder til landbrugsavisen.dk

"Vi har solgt lige omkring 100. De er alle sammen på korn", fortæller han.

"Derimod har vi ikke kunnet sælge gødning- og dieselkontrakterne. Der har ikke været interesse for gødningskontrakterne, hvor der var ret mange, der havde forudbetalt, og på diesel var der ikke ret mange. Så dem bliver kunderne løst fra".

Ifølge advokaten begynder BMG-konkursboet at orientere landmændene i dag. Nogle vil dog først få besked om deres kontrakter i starten af næste uge.

Købt af hornsyld

Køberen af de mange korn-aftaler er Hornsyld Købmandsgård.

"Vi er godt tilfredse. Vi har haft et godt forløb med Hornsyld og vi glæder os til at eksekvere kontrakterne med dem. Og vi er glade for, at det er lykkedes os at realisere værdierne i konkursboet", siger Søren Christensen Volder.

De overtagne kontrakter drejer sig alle om 18- eller 19-høsten, hvorimod 20-høsten, som enkelte landmænd også allerede havde disponeret, ikke er solgt af konkursboet.

"Når det gælder 18-høsten, så er alle de kontrakter, hvor der var taget hul på leverancerne, droppet. Det sker for at undgå tvivl om, hvad der var leveret og ikke betalt".

Ud over kontrakterne har Hornsyld Købmandsgård også købt varelagre i form af korn-, gødning- og diesel-beholdningerne i BMG. Den samlede pris holdes indtil videre mellem parterne.

Kuratorerne mangler nu at sælge NitroNord, BMG's søsterselskab til flydende gødning, samt afdelingen for petfood, hvor der stadig forhandles.

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle