DLF adskiller analyse-personale for at forebygge corona

Der er fire etager mellem de to hold af personale, der analyserer frø for at de kan sidde på større afstand og undgå smitte, hvis én skulle blive ramt af corona.

Det er højsæson i frøbranchen, og for at komme gennem sidste års store frøhøst, kører de fleste af rensemaskinerne i døgndrift frem til maj. Så mens det meste af frøfirmaet DLF’s personale er sendt på hjemmearbejde, har personalet, der analyserer de rensede frøpartier stadig travlt i laboratorierne.

"Vores frøanalyse ligger i stueplan i et stort laboratorium, men for at kunne få mere plads til hver enkelt medarbejder, har vi rykket halvdelen af dem op i et mødelokale på 4. sal", fortæller kommunikationschef Stig Oddershede. Der er lavet tilsvarende foranstaltninger på frølaboratoriet i Randers.

Holder afstand

Normalt sidder frølaboranterne i grupper med tre, men nu er der lavet større afstand og mindst et par meter mellem medarbejderne for at mindske fysisk kontakt og risikoen for smitte.

"Det er vigtigt, at de ikke bliver lagt ned. Basisfrø til nye frømarker og frø til landbrug og plæner skal ud og sås snart, og så skal analyserne jo være klar, men vi kan jo først analysere det, når det har været gennem renseriet", forklarer han.

Personalet med de to etager med analyse-personale holder sig hver for sig. Skulle en blive syg og være smittekilde, bliver forhåbentlig kun et hold ramt.

Situationen er ekstra følsom i år, fordi lagrene sidste år var i bund. Det betyder at langt det meste frø er nyt og stammer fra sidste års store frøarealer med gode udbytter.

"Der er ekstra meget frø der skal gennem hele kæden i år", understreger Stig Oddershede.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle