DLF-direktør manifesterer sit eftermæle som rekordmager: Stor omsætningsvækst i årsregnskab

Truels Damsgaards svanesang som DLF-direktør bliver endnu et rekordregnskab. Stort se alle enheder i DLF-koncernen klarede sig godt i 2021/2022.

Hvert år på ved denne tid spørger mange i landbruget sig selv: Kan DLF virkelig blive ved med at levere en lang stime med rekordregnskaber?

I år bliver svaret endnu engang et rungende ja.

Regnskabet bliver det sidste med Truels Damsgaard ved rorpinden og hans svanesang bliver endnu et rekordresultat efter en omsætningsvækst på 12,5 procent.

-  Det er by far det bedste, vi har præsteret, og det er, fordi stort set alle enheder har leveret bedre end budgetteret. Det er godt gået af organisationen stort set hele verden rundt, siger Truels Damsgaard til LandbrugsAvisen.

Koncernomsætningen er opgjort til 8,48 milliarder kroner i 2021/22-regnskabet. Efter skat landede resultatet på 531,1 milloner kroner.

Stigende salgspriser

Stigningen kan henføres til foder- og plænegræsforretningen samt sukkerroefrø, primært som følge af stigende salgspriser.

Til gengæld faldt omsætningen i grøntsagsfrøforretningen faldt en smule i året sammenlignet med 2020/21 som følge af et mindre produktionsareal og en mindre høst.

- Vi mangler på grøntsagsfrø i år, der er plads til fremgang, siger Truels Damsgaard.

Også forretningsenhederne DLF Beet Seed og Danespo oplevede fremgang i indtjeningen i 2021/22 fra henholdsvis sukkerroefrø og kartofler sammenlignet med året før.

I en tid med en global forsyningskrise fremhæver Truels Damsgaard især DLFs lokale forankring med fulde forsyningskæder lokalt som en vigtig parameter for succesen.

- Det har været en styrke for os, at vi har fulde værdikæder flere steder i verden – vi har frøforsyning i Nordamerika, Sydamerika, Oceanien og Europa. Alle steder kan vi servicere lokale markeder, siger han.
Styrken i at have mange enheder rundt i verden viste også sit værd.

Europa redder dårlig høst i USA

Efter en dårlig frøhøst i 2021 i USA og Canada, der skabte en mangelsituation, fik DLF en ekstraordinær mulighed for at forsyne det nordamerikanske marked med frø fra Europa.

Det resulterede i en nye eksportrekord fra Danmark til Nordamerika. Aldrig før har så mange amerikanere købt så meget danskproduceret frø fra DLF.

DLFs andelshavere kommer også til at mærke fremgangen i moderselskabet, understreger Truels Damsgaard.

- De kommer til at mærke, at det er lykkedes for frø at følge med op, og det er vores vigtigste parameter, at vi kan levere en højværdiafgrøde for frøavlere, siger Truels Damsgaard.   

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle