DLF får stærkeste resultat nogensinde

​​​​​​​Truels Damsgaard, adm. direktør i frøkoncernen DLF AmbA, kunne på selskabets generalforsamling tirsdag præsentere det stærkeste regnskabsresultat nogensinde - trods sæsonens udfordringer.

Topchef i DLF Truels Damsgaard kunne på generalforsamlingen tirsdag konstatere, at høsten 2020 i gennemsnit havde resulteret i en rekordhøj frøafregning på godt 15.000 pr. ha til selskabets frøavlere.

Omsætningen i DLF endte på 7.536 mio. kr. og et EBIT, resultat før renter og skat,  på 557 mio. kr. i regnskabsåret 2020/21.

"Jeg glæder mig over, at DLF endnu en gang har landet et stærkt resultat, og ejerne samtidigt har kunnet indkassere en rekordstor afregning. Det glæder mig også, at vi kan vise en vækst i frøavlsarealerne i Danmark, samtidig med at frøafgrøderne i de seneste 10 år har præsteret en indtjening på et højt niveau til frøavlerne. Det er et meget stærkt afsæt for at videreudvikle forretningen".

Rekorden er resultatet af 30 års strategisk transformation af DLF, hvor DLF er gået fra at være et produktionsselskab uden egne sorter og internationale salgskanaler til i dag at være global markedsleder med egen forædling og et internationalt salgs-/distributionsnetværk.

I 1990erne var græsfrø en bulkvare, der blev produceret og solgt baseret på prisen. I dag er græsfrø en højværdiafgrøde, hvor afsætningen i høj grad er koblet op på sortsegenskaber og egen distributionskraft. 

Kigger man på arealudviklingen i Danmark gennem 30 år, er DLF gået fra at producere på omkring 35.000 ha i starten af 1990erne til forventeligt at runde 80.000 ha i 2022.   

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle