DLF- frøavlere scorede rekordindtjening i 2021

DLFs frøavlere kunne indkasserer den bedste frøafregning nogensinde efter høsten i 2021. Frøudbytterne lå i gennemsnit 10 procent over normalen.

En kombination af høje udbytter og gode priser bidrog til, at frøafgrøderne også i 2021 forblev i toppen målt på indtjening.

Det oplyser DLF.

Priserne endte på et bruttoudbytte på i gennemsnit 18.000 kroner per hektar og et dækningsbidrag på 14.000 kroner. Dermed står det endnu engang klart, at græs- og kløverfrø er en højværdiafgrøde med et attraktivt indtjeningspotentiale for danske planteavlere.

DLF har i dag også præsenteret sit bedste regnskab i selskabets historie.

Bestyrelsesformand i DLF AmbA, Christian Høegh-Andersen, bemærker, at DLF har satset betydeligt på at blive global markedsleder i foder- og plænefrø og er lykkedes med at sikre en stabil indtjening på et højt niveau hos de danske ejere igennem en længere årrække:

- Jeg er både glad og stolt over det stærke resultat, vi har nået i DLF-koncernen, hvor vi også har formået at levere et økonomisk resultat til vores ejere, der er fulgt godt med den indtjeningsfremgang, planteavlerne i øvrigt har haft i kraft af pristigninger på korn og raps, lyder det fra formanden i en pressemeddelelse.

DLF investerer betydelige summer i at udvikle nye og bedre produkter, og Christian Høegh-Andersen bakker op om, at planteforædlingen også fremover skal prioriteres i DLF:

-Vi har opbygget en kritisk masse, så vi kan investere i R&D, infrastruktur og organisation i et omfang, der kan konsolidere vores position blandt verdens store globale frøkoncerner.

-Planteforædling er en drivkraft i at fremme en mere ressourceeffektiv landbrugsproduktion, hvor vores græs- kløver- og roefrøprodukter kan bidrage til at være en del af løsningen. Og vores grønne afgrøder bliver i stigende grad anerkendt for deres positive effekter på klimaet og miljøet både herhjemme og i udlandet, siger han.

Klimavenlig virksomhed

Formanden fremhæver, at DLF tidligere på året blev kåret til at være blandt de 20 mest klimavenlige frøvirksomheder i Europa.

Prisen blev givet for DLFs initiativer inden for planteforædling og for at udvikle afgrøder, der er tilpasset fremtidens klimaudfordringer.

Senest er DLFs indsats blevet anerkendt med særprisen for ”Long Term Value Creation” indstiftet af EY og Dansk Erhverv.

Prisen blev blandt andet begrundet med, at DLF går forrest og engagerer sig i forskning og udvikling af teknologier, der kan bidrage til at minimere klimabeslatningen i landbrugssektoren og sikre fremtidens fødevareproduktion.

- Den grønne omstilling har brug for vores produkter, og dem vil vi gerne levere, fastslår bestyrelsesformanden.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle