DLF i kæmpe opkøb - bliver en halv gang større

De danske frøavlere fortsætter sine opkøb. Denne gang en gigantvirksomhed inden for foder- og plænegræsser.

DLF har underskrevet en købsaftale om overtagelse af PGG Wrightson Seeds, der er det førende frøselskab på den sydlige halvkugle, med base i Christchurch, New Zealand. Købsaftalen ligger i forlængelse af DLFs strategiske målsætning om at udbygge sine aktiviteter på den sydlige halvkugle.

Købet er de danske frøavleres hidtil største af flere akkvisitioner de seneste år. Omsætningen i PGG Wrightson Seeds er på hele 2 mia. kroner årligt - næsten halvdelen af DLF's egen sidste år på 3,5 mia. kr.

"Overtagelsen af PGG Wrightson Seeds’ frøaktiviteter er en unik mulighed for DLF, og ledelsen har længe drømt om dette opkøb", siger adm. direktør Truels Damsgaard, der ser store perspektiver i købet.

"DLF er stærkt positioneret som markedsleder inden for frø til foder- og plænegræs på den nordlige halvkugle, og med PGG Wrightson Seeds, der er markedsleder på den sydlige halvkugle, er vi nok det tætteste, man kan komme på et perfekt match i den globale frøbranche".

Fortsat forædlig kræver stor størrelse

Bestyrelsesformand i DLF AmbA, Christian Høegh-Andersen ser handelen som en gevinst for ejerne, de danske frøavlere:

 "Frøbranchen er en niche inden for landbruget, og global tilstedeværelse er en forudsætning for, at vi som ejere opnår fuldt afkast af vores involvering. For at vi kan skabe de bedste produkter, er moderne planteforædling og bioteknologi en nødvendighed, og det kræver i stigende omfang betydelige ressourcer og en kritisk masse. Som ved tidligere opkøb er vi i bestyrelsen overbeviste om, at ledelsen vil sikre et fornuftigt afkast af den betydelige investering".

Truels Damsgaard fremhæver yderligere ledelsen i PGG Wrightsons evne til at markedsføre og brande højværdiprodukter:

"Gennem de seneste 15 år har PGG Wrightson på meget stærk vis optimeret indtjeningen i New Zealand ved at udvikle og sælge de førende sorter til såvel mælke- som kødproducenter. Denne markedsposition har de taget videre til Australien og også flere lande i Sydamerika", siger han.

Både DLF og PGG Wrightson har gennem mange år investeret målrettet i planteforædling og bioteknologi, og sammen med en avanceret frøteknologi har begge virksomheder udviklet et meget innovativt og komplet sortsprogram med moderne, robuste og produktive sorter til både landbrug og plæner.

Købet er betinget af myndighedernes godkendelse, og der forventes en tidshorisont på seks måneder, før handelen er endelig.

Faktaboks

Fakta om PGG Wrightson Seeds og DLF

PGG Wrightson Seeds producerer og afsætter frø af plænegræs og en række kløver- og græsarter samt korsblomstrede foderafgrøder og kornsorter til landbruget.

Er markedsledende på den sydlige halvkugle. Frøvirksomheden har et veludviklet forsknings- og udviklingsprogram og har en stærk position til at udbygge og udvikle aktiviteterne på såvel eksisterende som nye markeder.

Knap 600 medarbejdere, heraf halvdelen i New Zealand.

Omsætter årligt for omkring 2. mia. kr.

DLF har gennem flere år investeret i frøaktiviteter på den sydlige halvkugle og har koncernselskaber i New Zealand, Uruguay, Argentina og Sydafrika.

Emneord

DLF

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle