DLF: Vi er slet ikke færdige med at vokse

De seneste fem år har det store checkhæfte været fremme intet mindre end otte gange. Og den udvikling fortsætter, lyder det fra topchefen i verdens største græsfrøvirksomhed.

Voldsom, men sikker.

Sådan kan de danske græsfrøavlere vel bedst betegne den vækstrejse, de har været vidne til i løbet af de seneste år.

Under koncerndirektør Truels Damsgaards kyndige ledelse er deres andelsselskab DLF nemlig vokset fra en omsætning på to mia. kr. til seneste 3,6 mia. kr., og alene de sidste fem år er der blevet føjet otte selskaber til den ellers bugnende portefølje af datter- og søstervirksomheder.

Og ifølge topchefen selv, ser den udvikling ikke ud til at stoppe inden for nær fremtid.

»Vi er slet, slet ikke færdige med at vokse. Alt, hvad der ligger på vores strategiske spillebane, er vi klar til at gå efter«, siger Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF.

Rekord på rekord

Gennem de seneste år har DLF leveret det ene rekordregnskab efter det andet, og ikke et eneste af de indtil nu 11 internationale opkøb de seneste 10 år har været en dårlig forretning.

Summen af de mange overtagelser og det gode købmandsskab har da også været særdeles frugtbart for de godt 3.200 danske andelshavere, der for fjerde år i træk er honoreret med rekordhøje afregningspriser.

Giv TraktorTech i julegave Onsdag 2. december 2015 · 14:55

»Selv om de investeringer, vi laver i udlandet, måske ikke har en direkte konsekvens for, hvad de danske ejere producerer, giver det et return on investment. Vi er nødt til at sikre, at alt, hvad vi rører ved, giver noget til vores ejere«, siger Truels Damsgaard.

Med en markedsandel i hele skolængder på knap 50 pct. i Europa, 40 pct. i Canada og 15 pct. i USA kan det dog også være en udfordring at øge de organiske vækstrater.

Derfor kigger DLF nu sydpå.

»Vi fylder alt for lidt på den sydlige halvkugle, og vi kommer til at lave en del mere i eksempelvis Sydamerika«, siger han.

Vækstkonferencen 2017

Du kan læse meget mere om DLF og Truels Damsgaards visioner for koncernen i 2. sektion »Landbrugets 200 største virkomheder«, der følger med uges avis.

Du har også mulighed for at opleve Truels Damsgaard og flere af landbrugets topfolk til Vækstkonferencen 22. september i DLFs lokaler på Fyn.

Mere om temaet

Faktaboks

Vækst ’17

  • Landbrugsmediernes konference Vækst ’17 finder sted hos DLF i Odense fredag 22. september. 
  • Konferencen er sponsoreret af Nykredit, og billetter kan købes på www.landbrugsavisen.dk/vækst17

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu