DLG: Det ser ikke så sort ud på lang sigt

DLG Vækstforum: Med ni mia. mennesker på kloden, skal dansk landbrug være klar til eksport.

Fremtiden er lys. Det kunne medlem af DLGs direktion Niels Søren Rasmussen fortælle på DLGS Vækstforum i Ringsted i dag.

»Befolkningstallet i Asien og i Afrika vokser, og vi skal være med til at brødføde dem«, sagde han til de mange fremmødte landmænd.

Han var ikke nervøs for om fødevareproduktionen kunne følge med en stigende befolkning.

Det var snarere et spørgsmål om transport og logistik var gearet til at flytte store mængder fødevarer.

»Derfor investerer vi i DLG også massivt i infrastruktur, herunder i havneanlæg«, sagde Niels Søren Rasmussen.

Protein og vegetarer

Trods EUs bestræbelser på at øge egenproduktionen af protein, mente han ikke at man på kort sigt var uafhængig af sojaskrå.

»Det er fine bestræbelser, men de kan også blive en stor regnning til europæiske forbrugere, for der er ikke noget der prismæssigt kan konkurrenre med sydamerikansk sojaskrå«, sagde han.

Derimod mente han, at både landmænd og DLG skulle være opmærksom på udviklingen omkring befolkningens mindre kødforbrug.

»12 procent af danskerne siger, at de overvejende spiser vegetarisk, og flere danskere siger, at de gerne vil spise mindre kød«, lød det.

Kød eller ej så står der landmænd bag fødevareproduktionen, og det faktum at verden befolkning stiger, fik Niels Søren Rasmussen til at konkludere, at fremtiden ikke var så sort endda.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle