DLG: Høsten er halvt i hus

Høsten herhjemme er nu i gennemsnit over halvvejs. Vejrudsigten gør, at DLG forventer et stort høstpres i den kommende tid, hvor i alt 2 mio. tons afgrøder skal håndteres.  

DLG vil igen i år aftage cirka halvdelen af alle de afgrøder, som danske landmænd sælger, og kan dermed rimeligt klart vurdere, hvor langt de danske landmænd er kommet med årets høst. Niels Søren Rasmussen, COO i DLG, siger:
 
"Vi er nu på landsplan over halvvejs færdige med årets høst. Men der er store lokale forskelle, hvor det østlige Danmark er længst med over 75 procent af høsten i hus, mens Nordjylland først lige er rundet de 30procent. Midt- og Vestjylland er på knap 40procent, Østjylland har rundet 50 procent og Sydjylland og Fyn har rundet 60 procent".

"Med den vejrudsigt, der meldes ud nu, forventer vi, at der kommer et meget stort høstpres i de kommende dage og i weekenden, så vi skal i DLG være klar til, at der kommer mange på brovægtene, og der skal flyttes meget korn og meget korn skal tørres - specielt i Nord-, Midt- og Vestjylland, hvor kornhøsten ikke rigtig er kommet helt i gang."

Tegner til en fornuftig høst

Afgrøderne har generelt stået flot på markerne, og selvom det er for tidligt at spå om det endelige resultat, er der udsigt til en god høst i år. Niels Søren Rasmussen, DLG, siger:
 
"Indtil nu har vi set fine udbytter, god kvalitet og et vandindhold, der har været lidt over gennemsnittet, men dog ikke mere end, at vi stort set har kunnet tørre det hele. Vi er nu klar til at få den sidste del af høsten i hus sammen med vores kunder. Det er en kæmpe logistisk opgave, vi står overfor, men vi har prøvet det mange gange før og er klar og forberedte på opgaven."
 
"Vi mangler stadig at håndtere ca. halvdelen af årets høst, så vi forventer nogle travle dage i den kommende tid. Det er store mængder, og mange steder vil vores pladser blive meget fyldte. Vi vil i løbet af få dage få høsten i hus på Sjælland, så vi kan få frigjort alle vores lastbiler til Jylland. Vi vil arrangere natkørsel fra pladser til havne, fabrikker og andre slutlagre, så vi kan håndtere de mange afgrøder på kort tid, så vi kan få den sidste del af høsten i hus."
 
DLG forventer at modtage godt 2 mio. tons afgrøder her i høst.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle