DLG i Nykøbing Falster forvandler græsmark til modtageplads

DLG i Nykøbing Falster har etableret en 3.000 kvadratmeter stor modtageplads, som står klar til årets høst. Målet er et bedre flow i høstperioden.

Asfalten er knapt nok blevet tør, men DLG i Nykøbing Falster er med garanti klar til at tage imod landmændenes afgrøder i den kommende høst.

Sådan lyder budskabet i en pressemeddelelse, der fortæller om en ny stor modtageplads på 3.000 kvadratmeter.

Pladsen får en strategisk bestydning, oplyser direktør for DLG Landbrug Øst, Henrik Kløve:
 
"Nykøbing Falster har en enormt vigtig placering for DLG's logistik i forhold til havnene i Nakskov og Masnedø. Derfor er jeg også glad for, at vi til årets høst kan åbne modtagepladsen som både styrker vores og kundernes forretning. Med den store kapacitet kan vi i DLG optimere vores logistik, og kunderne skulle gerne opleve mindst mulig ventetid, når de ankommer til modtagepladsen. Landmændenes tid bruges bedst på marken".

Travlhed i danske havne

Sidste års høst havde en meget høj kvalitet, og det har i det seneste år løftet efterspørgslen fra udlandet på danske råvarer, oplyser DLG.

Det har givet travlhed i havnene ved Kalundborg, Nakskov og Masnedø. Derfor er det vigtigt for DLG at have store modtagepladser som den nye i Nykøbing Falster, hvor man effektivt kan læsse kornet på lastbiler og køre det til de nærliggende havne.
 
"Når landmændene leverer korn af høj kvalitet, har vi lettere ved at eksporterer det til verdensmarkedet. Jo færre gange vi flytter kornet fra A til B, desto mere omkostningseffektive bliver vi. Det er godt for vores ejere og kunder", siger Henrik Kløve.

"Høsten er lige rundt om hjørnet, og vi ser frem til at modtage kundernes afgrøder på den nye modtageplads på Nordensvej, som også vil overtage en del af kapaciteten fra vores afdeling på Englandsvej", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle