DLG køber partner ud af tysk grovvareselskab

DLG's tyske grovvareselskab HaGe køber nu en partner ud af et mindre grovvareselskab.

Efter mange års samarbejde med en tysk partner, overtager DLG-koncernens tyske grovvareselskab HaGe nu det fulde ejerskab af grovvareselskabet Raiffeisen Agrodienst LEV Grevesmühlen gmbH & Co. Også kaldet RAD.

Det oplyser DLG-koncernen i en pressemeddelelse.

RAD har en omsætning på 300 mio. kr. og er især stærk i den nordevestlige del af MEcklenburg-Vorpommern. Med aftalen køber HaGe de resterende 44 procent af selskabets aktier fra partneren LEV Ostholstein eG- og DLG øger dermed sin position i det sydlige broderland. 

DLG omsætter årligt for over 32 mia. kroner i Tyskland, der også er andelsselskabets suverænt største marked.

"RAD er et selskab, der passer godt ind i HaGes portefølje og er strategisk rigtigt placeret i forhold til koncernens øvrige tyske grovvareaktiviteter", siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, der forventer, at aftalen vil betyde yderligere vækst for selskabet.

Ligger godt for havneanlæg i Rostock

Selskabet havde i 2019 en kornindgang på 150.000 ton og sælger desuden planteværn, såsæd og gødning.

Som storeksportør af blandt andet brødhvede er RAD strategisk godt placeret i forhold til HaGes havneanlæg i Rostock, hvor kapaciteten i 2019 blev udvidet med fire nye siloer, så den samlede kapacitet nåede op på i alt 130.000 ton.

"RAD er en solid virksomhed, og det er helt i tråd med både koncernens og HaGes strategi, at vi nu ønsker at overtage alle aktierne i selskabet. RAD vil blive en integreret del af HaGe, og kunderne vil få glæde af HaGes samlede know-how og brede produktportefølje," udtaler Henrik Madsen, CEO i HaGe.

HaGe har en kornomsætning på over 4 mio. ton årligt og en omsætning på omkring 15 mia. kr.

Handlen er betinget af de tyske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle