DLG-koncernen henter historiens største overskud hjem: 131 mio. kr. til ejerne

DLG's største resultat nogensinde udmønter sig i rekordstor udlodning på 131 mio. kr. til andelshaverne.

Et resultat på 745 mio. kr. er det største i grovvarekoncernens historie. Det medfører den hidtil største udbetaling til de andelshavere, der ejer koncernen.

I alt skal 131 mio. kr. fordeles til DLGs ejere efter endnu et rekordstort resultat. Det betyder, at der vil blive udbetalt gennemsnitligt knap 5.000 kr. til hver af koncernens godt 26.000 andelshavere.

”Vi er meget tilfredse med resultatet, og vi høster nu frugterne af de seneste års målrettede og succesfulde omstillingsproces af DLG koncernen,” siger koncernchef i DLG Kristian Hundebøll.

Sidste år blev der udloddet 111 mio. kr. af overskuddet, og i alt er der over de sidste 5 år udbetalt godt en halv milliard kroner til ejerne.

Udover resultatet før skat steg DLGs driftsresultat med lidt over 100 mio. kr. fra knap 900 mio. kr. til lige over en milliard. Stigningerne i driftsresultat og resultat før skat, er ikke kommet af øget aktivitet, men ved optimering af koncernens indtjeningsområder. Koncernens samlede omsætning var i 2017 på samme niveau som 2016.


Indtjening fra udlandet

Resultatet på 745 mio. kr. er 16 pct. højere end sidste år, og det kommer sig i høj grad af DLGs investeringer i udlandet. Især Tyskland spiller en stor rolle for koncernens indtjening.

”Regnskabet er et bevis på, at vores beslutning om at investere i udlandet var rigtig. Vores tyske selskaber bidrog i 2017 med 64 pct. af koncernens indtjening,” lyder det fra bestyrelsesformand i DLG, Niels Dengsø Jensen.

Han understreger, at der er store forventninger til både det tyske og det franske marked i det kommende år, og at DLG har den finansielle styrke, der skal til for at investere yderligere i udlandet.

Ønsker dansk samarbejde

Selvom investeringer i udenlandske selskaber har været en stor succes for DLG, så spår bestyrelsesformanden, at det i fremtiden også vil være vigtigt at skabe strategisk samarbejde mellem de danske landmandsejede selskaber.

”Vi vil i nær fremtid sen en stærk konsolidering af grovvarebranchen, hvor vi er til stede. Hvis vi går sammen med andre selskaber om at investere i fællesskab, kan vi genere langt større overskud, til gavn for vores ejere,” siger Niels Dengsø Jensen.

Rekordafsætning af grovvarer

DLG har i 2017 forbedret den danske grovareforretnings driftsresultat med 40 mio. kr. i forhold til 2016. Resultatet er i år på 448 mio. kr. og ligesom på det samlede regnskab, er det øgede resultat frembragt af en omsætning på størrelse med sidste år.

”Det har været et godt år for vores fodersalg. Inden for kvæg- og fjerkræfoder steg vores afsætning med 6 pct., og på økologiområdet havde vi en salgsfremgang på hele 28 pct.” lyder det fra COO i DLG koncernen, Ole Christensen.

På trods af en vanskelig høst lykkedes det DLG at kvalitetssikre over 2,1 mio. ton korn i høstperioden, hvilket er den næsthøjeste mængde nogensinde.


Digitalisering hos DLG

DLG har i de sidste år satset stort på digitalisering, og tallene for 2017 viser, at der nu sker et stort ryk i den del af koncernens virksomhed. E-handelsplatformen gik 30 pct. frem i omsætning og rundede således over en mia. kr. i alt.

”Vores digitale løsninger som kundeportalen, vores app og den digitale interaktion med vores kunder er udviklet markant, og vi forventer en tilsvarende stigning i den digitale omsætning næste år,” siger Ole Christensen.

DLG har iværksat etableringen af en selvstændig koncern, der skal stå for digitaliseringen. Med den nye afdeling vil der også følge en langsigtet plan for, hvor stor en andel af DLGs forretning, der skal foregå digitalt.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle