DLG: Udsigt til ret gode kornpriser

Med store variationer er der udsigt til et prisniveau på 5 - 10 procent i forhold til sidste år, mener vicekoncerndirektør.

I DLG ser vicekoncerndirektør Mogens Frederiksen fortrøstningsfuldt på prisen på den kommende høst:

"Ingen kan sige, hvordan høsten præcist bliver, men vinterbyggen har pæne kerner, rapsen tegner godt, det samme kan vi sige om vårbyg og vinterhvede. Så markedet ser ud til at kunne komme på et prisniveau 5-10 procent højere end sidste år".

Store variationer

De 5-10 procent er dog med store variationer, hvor hvede og rug nok vil være i front.

Til gengæld har prisen på maltbyg igennem længere tid været under pres. COVID-19 har gjort, at forbruget af øl er faldet, og det er mængderne også. Det har skabt et pres på priserne, men på den lange bane ser DLG mulighed for, at maltbyg kan rette sig, specielt hvis der kommer en flot høst med god kvalitet og en stabilisering af ølsalget.

"Det, vi ser lige nu, er et meget politisk marked, hvor meget kan ske, som kan påvirke priserne. Handelskrigen mellem USA og Kina påvirker den globale markedssituation, og euroen er meget stærk over for dollaren, hvilket også er en afgørende faktor foruden de mængder og den kvalitet, der er til rådighed efter høst", siger Mogens Frederiksen.

Han understreger, at man ikke bare kan se på, hvad man fik for at sælge korn sidste år på denne tid. 

Samspil af mange faktorer

”Prisen er et samspil af alle faktorer. Vi er nu i et overskudsområde, og vi er afhængige af dollarkursen og handelskrige vil uundgåeligt smitte af.

Lige nu er vi ikke mest alvorlig ramt af corona-krisen, men afsætningen er alligevel påvirket på maltbyg, så længe der ikke har været gang i for eksempel store fodboldturneringer eller længe åbent på diskoteker, og der derfor ikke sælges så meget øl. 

Højt niveau

Til gengæld har vi i Danmark et meget højt niveau med dygtige planteavlere. Vi i DLG har investeret i at ud på eksportmarkederne med blandt andet ny afskibningsterminal i Masnedø, hvor der afskibes 30.000 tons korn af en god kvalitet med høj fødevaresikkerhed. Det er et stærkt brand vi sender ud på markedet”, siger Mogens Frederiksen. 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle