DMI: Det ustadige vejr fortsætter

Det typiske danske sommervejr med byger, nogen sol og drivende skyer fortsætter lidt endnu, fortæller vagthavende ved DMI.

Det grålige vejr med korte glimt af solen fortsætter.

Især onsdag får vi en del byger i især den sydlige og centrale del af landet, fortæller Lars Henriksen, vagthavende meteorolog i DMI.

"I dag, onsdag, er det blandet vejr med drivende skyer og byger, hvor temperaturerne ligger på 13-17 grader. Der er intet, der tyder på, at vi skal have længerevarende stabilt vejr", siger vagthavende.

De næste par dage bliver vejret også ustadigt med lokale byger, lidt sol og temperaturer mellem 14-18 grader.

Lars Henriksen kalder det typisk dansk sommervejr, fordi vi henter det vestfra, som hverken er det mest varme eller stabile hjørne at hente sit vejr.

"Hen mod lørdag og søndag bliver det en smule mere stabilt, men det er stadig med nogen sol og byger. I Nordvestjylland er det især med stedvis hård vind", siger Lars Henriksen.

Ingen udsigt til fuld sol

Kigger vi frem i næste uge, så bliver det omskiftelige og ustadige vejr ved. Der kommer regnbyger, fronter med køligere luft, men også dage med solskin, hvor temperaturerne kommer til at ligge mellem 16 og 23 grader.

Langtidsmeteorolog Lisette Grenbom forudser derfor ugen til at blive blandet med både tøre og solrige dage og dage med fronter og regn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle