DMI: Forvent omskifteligt vejr i weekenden

Vejret slår om flere gange i løbet af weekenden, der både byder på sol og regn og blandede temperaturer.

Weekenden bliver en blandet landhandel, der byder på både sol og regn.

Men hvornår, man kan regne med hvad, afhænger af, hvor i landet man befinder sig.

Det fortæller Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Vejret bliver på mange måder en blandet affære. Fredag morgen ligger der en koldfront over det vestlige Jylland, som i løbet af dagen passerer ind over landet, lyder det fra Frank Nielsen.

- Fra morgenstunden betyder det, at vestjyderne vågner op til en kølig morgen på omkring 13 grader med regn- og tordenbyger, mens bornholmerne og sjællænderne vågner op til en flot sommerdag med 20 grader fra morgenstunden, siger han.

Helt omvendt ser vejrudsigten ud fredag eftermiddag, når koldfronten når mod de østlige dele af landet.

Det betyder, at det klarer op i Jylland, som kan nå op omkring 20 grader, mens Sjælland og Bornholm går en køligere og mere regnfuld aften i møde.

Lørdag byder på mellem 18 og 22 grader i det meste af landet. Det bliver køligst i det nordvestlige Jylland, hvor der også kommer mest vind.

- Det bliver ikke alt for fornemt vejr i nordvest, men hæderligt sommervejr i sydøst, siger Frank Nielsen.

Og søndag bliver endnu en omskiftelig dag, lyder hans prognose.

Der er sol på programmet først på dagen, som bliver fulgt af temperaturer omkring 18 til 23 grader. Men i løbet af eftermiddagen trækker det op med skyer, og der kommer regn ind fra vest.

- Vi får en ret fugtig luft ind over landet, som kan gøre det noget vådt søndag aften og natten til mandag, siger Frank Nielsen.

- Overordnet har vi fået mere omskifteligt vejr til landet. Det hænger sammen med, at vejret slog om for en uges tid siden, og det har givet en anden vejrtype, hvor vejret i landet kan være meget opdelt, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle