DMI: Juni kommer med regnen

Årets første sommermåned byder på både tiltrængte regnvejrsdage, solskinstimer og varme temperaturer.

Der er endelig regnfulde dage i sigte for markerne, der nu længe har hungret efter vand.

Når de første dage i ugen er passeret, begynder regnen nemlig at komme indover landet torsdag og fredag. Der falder ifølge DMIs prognoser mellem 14 og 20 mm vand.

Det skyldes, at højtrykket nær Danmark bliver svækket, og at der i stedet kommer et lavtryk og fronter med regn og byger. 

Temperaturen ligger på 20-25 grader resten af tirsdag og onsdag med, men så daler den en smule, som regnen kommer ind over landet.

Den danske sommer, jeg elsker dig

Regnen i slutningen af indeværende uge følger med over i de næste par uger, hvor vejret kommer til at ligge i den våde ende, siger langtidsmeteorolog fra DMI, Mette Tilgaard Zhang.

"Der er regn lidt over normalen, men vi får også solskin og varme indimellem. Generelt har vi nok noget, der ligner vejr fra nordvestlig retning med regn og byger", siger langtidsmeteorologen.

Men der ligger dog også et højtryk og venter ved England, og det vil sende et højtryk ind, som kommer til at give lidt mere sol og lunere temperaturer, når det bevæger sig ind over Danmark. Det kan hive temperaturen op på 22-23 grader i i uge 24 og 25.

Når vi så bevæger os hen i den sidste uge af juni, ser prognoserne noget mere usikre ud. Det er derfor endnu uklart om vejret bliver køligt og vådt, eller tørt og varmt, siger langtidsmeteorologen.

"Der kommer enten et højtryk syd og sydvest, hvilket betyder fronter og lavtryk med jævne temperaturer. Men hvis det derimod etableres fra nord, får vi vejret fra nordøstlig retning, som er med sol, lunere vejr og noget mere tørt", siger Mette Tilgaard Zhang.

Alt i alt går Danmark ind i en juni, hvor den danske sommer kommer til at vise sig fra sin bedste blandede side.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle