DMI lover regn til hele landet lørdag

Kristi Himmelfartsferien byder på op mod 15 mm regn og en god portion solskin, lyder det fra DMI.

Selvom vi går nogle tørre dage i møde, kommer der igen regn hist og pist natten til lørdag og lørdag formiddag, siger vagtchef i DMI, Frank Nielsen.

"Ud på aftenen fredag kommer en markant front fra vest henover landet. Den passerer øst over og på sin vej kaster den 5-10 mm og måske endda 12 mm lokalt - det er landsdækkende, så alle får vand", siger vagtchefen.

Frem mod weekenden bliver det dog tørvejr. Onsdag ligger temperaturerne på 12-15 grader, og frem mod fredag bliver det gradvist varmere. I det sønderjyske får de endda en sydlig varm vind med helt op til 23 grader.

"Vi er nok generelt en del bagud med regnen i forhold til normalen i maj, men vi startede denne uge ud med en smule vand, og med regnen lørdag, ser det alligevel rimelig fornuftigt ud", siger Frank Nielsen.

Tør slutning på maj

I næste uge falder regnmængderne dog til mellem 5-8 mm. Selvom solen skinner og temperaturerne ligger mellem 12 og 23 grader, kommer der en køligere luft nedover landet i den sidste halvdel af ugen, vurderer langtidsmeteorolog Steen Hermansen.

Der er selvfølgelig en mindre usikkerhed i prognosen, som kan give mere eller mindre vand. Men til gengæld er vi ovre nattefrosten, så temperaturerne ryger højest sandsynligt ikke under 3 grader og kan være helt op til 10 grader.

I første uge af juni kan vi igen se frem til lidt flere byger, som sandsynligvis giver 12 og 15 mm vand.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle